MockFlow – макети за Iphone, сайтове и десктоп

Тъй като често в работата ми се налага да визуализирам някаква идея или интерфейс и как точно потребителя си взаимодейства с него, направих доста голямо търсене на Уеб-базирани инструменти и на такива, които могат да работят под Linux.

В крайна сметка се спрях на един продукт, който се нарича MockFlow и е много повече от чудесен инструмент за това – ето една бърза демонстрация. (цъкайте по линковете – това не е статична картинка)

Възможности
Имам възможност да проектирам дори интерфейси на iPhone програми, за да може програмистите да ме разберат какво да направят. :)

Най-много го използвам за уеб-приложения, но вие може да го използвате за каквото си искате. Най-интересното е, че можете да работите няколко човека върху един проект и да си взаимодействате добре. (Примерно клиента да ви онбяснява какво иска, а вие да го „чертаете“ по екрана)

Разполага със страшно много елементи, като можете да си създавате и свои, да коментирате и да експортирате готовия проект в различни формати, някой от които дори генерират автоматични инструкции.

Видео

Real-Time Design Collaboration from Produle on Vimeo.

Цената
Ако искате да нахвърляте на бързо идея от 2-3 странички – продуктът ще ви излезе безплатно, ако искате да се занимавате по-сериозно – таксата е 4$ на месец, което е нищожно малко – има и по-скъпи планове.

Десктоп
Има версия за Mac и Windows. Вижте повече примери от тук
Работи и под Linux – чрез инсталация на Adobe Air под wine

Оставете ми коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.