За какво да говори Тантек на уеб съмита във Варна

Фазата на преговори за идването на Тантек Челик в България за уеб-събита във Варна е почти към края си.

Той е един от съзателите на микроформатите, работил е за Apple, Technorati, Microsoft, Част е от работни групи на W3C, където в момента се създават новите технологии в уеб и работи за Mozilla, където се грижи всичките им продукти да отговарят на уеб-стандартите. Не е тайна, че е работил много здраво за … Internet Explorer за Макинтош и е един от създателите на идеята за barcamp

tantek

Прочети блога му и какво има уикипедия за Тантек Челик и ще се радвам на предложение какво на теб би ти било интересно да чуеш от него.

Благодаря ти.
Ако все още не си се записал за съмита – спкойно – все още никой не е, но е добре ако имаш twitter акаунт да го влезеш в нашата страница от тук

5 мнения за “За какво да говори Тантек на уеб съмита във Варна

 • Reply dadam 19.02.2011 at 23:03

  @Богомил,@all: Малко офтопик, но днес гледах по телевизията едно изказване как нещата в икономиката вървят на зле. Та си мислех правен ли е опит в българия за стимулиране на инвестициите в ИТ сферата, прави ли се в момента. Дойде ми на ум, че би било добре облекченията да са големи, но да са на база на брой сертификати които работещите в бг-отдела на фирмата притежават.
  Интересно ми е подобни практики дали още вършат работа, дали биха били привлекателни след наличието на Китай и Индия.
  Извинявай още веднъж за спама.

 • Reply Гонзо 18.02.2011 at 12:58

  Ще е интересно и на по-широк кръг от хора да разкаже за идеите на „Indie Web“ движението. Дискусията му със Зелдман по блоговете им беше интересна, а много хора, дори опитни потребители, не се замислят над нещата от гледната точка на Тантек.

 • Reply Мария 18.02.2011 at 9:56

  Аз бих се радвала за нещо свързано с мобилния уеб и стандартите за това, но може би ще е скучно за всички :(

Оставете ми коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.