Да нахраним марлата

marla.ludost.net е машина в българското Интернет пространство, която малко хора не познават. Всъщност възможно е и доста хора да не са чували за нея от първо лице, но това е сървърът, който ако нямате къде да хостнете някой некомерсиален проект, свързан със свободен софтуер или други такива отворени и достъпни идеи и нещица, най-вероятно ще ви подслони. Ето колко неща е приютила marla в момента.

Вече повече от две години за marla се грижат Васил Колев и Боян Кроснов не само със свои усилия, но и със свои средства. А това е общностна машина и е редно общността да се грижи за нея или поне да помага от време на време.

Компонентите, нужни за новата система, са следните:

* ARIMA Server mainboard ARIMA SW300-S Dual AMD Opteron /dualcore/, SW HT2000+1000 chipset, SATA II 4 ports, 2xPCI-X, 1xPCI, 2xPCIEx8, Dual GigE
* AMD CPU Server Opteron Dual Core Model 265 (2MB,Italy,S940,Cooling Fan)
* SuperTalent 1GB Supertalent DDR-400, ECC, Register, double rank
* 3ware 3W-9550SX-8 BULK 8-port SATA II hardware RAID card with RAID 0, 1, 10, 5, JBOD. PCI-X/64-bit/133 MHz, half-length, low-profile.
* HITACHI GST HDD Desktop HITACHI GST Deskstar T7K500 320GB 7200rpm 16MB cache Serial ATA II-300 — 5 броя
* 2U side blowler cooler
* Zippy Power supply, 500W, ATX, Active PFC
* GenesysRACK-2300LB-LPF

Тяхната стойност е 3138 USD (с ДДС) и ще е нужно съдействието на всички вас за закупуването им.

Съвместно с администраторите на машината Фондация “Отворени проекти” стартира дарителска кампания за финансиране на поредния upgrade на marla. Всеки, който има възможност може да дари пари по сметката на фондацията. Счетоводните движения по сметката, свързани с проекта ще бъдат публикувани на сайта на фондацията. Няма минимална вноска за дарения.

Даренията може да направите по сметка IBAN: BG98 FINV 9150 12BG N0FM QV при Първа инвестиционна банка — София (BIC: FINVBGSF). Получател е Фондация “Отворени проекти”, а в полето Основание за плащане трябва да бъде посочен кодът на проекта “02-02” или “Marla” за по-лесна обработка на преводите.

Предварителни благодарности на всички, които решат да подпомогнат съществуването на тази машина!

(Забележка: В IBAN номера на банковата сметка няма буква О, това е цифрата нула.)

Оставете ми коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.