Отново награда за CC произведение

Като поддръжник на свободата в културата и изкуството и на отворения код, OpenIdeasCompany ще връчи почетен плакет и материална награда на проект под Creative Commons лиценз или за използвана технология с отворен код по време на фестивала за компютърно изкуство „Computer Space 2006“, за втори път. Миналата година, наградата отнесе Райо Станев.

Награждаването ще се състои на през ноември в присъствието на почетни гости на церемонията. Форумът представя постиженията на синтеза техника-изкуство: компютърна графика и анимация, мултимедия, интерактивни изкуства, Интернет изкуства, електронна и компютърна музика. „Компютърно пространство“ е традиционно събитие (XVI издания) организирано от СОКИ с участия на редица престижни институции и организации като – Academy for Media and Art (Кьолн), ART+COM (Берлин), IRCAM (Париж), Bildo Academy (Берлин), Institute for Electroacoustic of Vienna University, AGAVE – Франция и много други. Форумът е единствен по рода и мащабите си за България и Югоизточна Европа.

Компания за отворени идеи (OpenIdeasCompany) е компания от нов тип за реализиране на отворени идеи. Издател на списанието за интернет технологии „Списание точка ком“ и на списанието за отворен код „OpenSourceMag“. Компанията е и горд спонсор на версия 1.0 и 2.0 на първата българска линукс дистрибиция Tilix.

Оставете ми коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.