Новата Нокия N9 Swipe

Не крия, че Нокия ми е любимата марка телефони. Харесвам ги защото ми е лесно да работя на тях, има по-малко проблеми от другите платформи за който се налага да пиша софтуер и хората, които познавам от компанията могат да пият много и са приятна компания :)

Днес попаднах на новия им телефон…
асега

…който ми заприлича на MP3 джиджавка по който може и да говориш.

В общи линии, се очертава тенденцията, че телефоните се правят почти само за работа с Интернет и то с колкото може по-малко сложни неща. Остава и качеството на достъпа и цената през мобилно устройство да следват тази тенденция, поне в България.

Освен всичко, се набляга на нова идея за HCI, като се разчита на жестове и мимики, вместо на копчета, което за мене си е проблем, защото аз си искам хардуерната клавиатура.

ОС не е Windows, а си е Maemo„ което може би е последния такъв модел на Nokia, мухаха… кой знае.

Видео и още нещо има тук.

7 мнения за “Новата Нокия N9 Swipe

 • Reply Фил 25.06.2011 at 17:11

  Като притежател на N900 направо ми се късаше сърцето, че имам първия и последен телефон с Maemo, след като MS на практика купиха Nokia. Когато вчера прочетох, че ще има още един последен телефон от Nokia с Maemo/MeeGo получих нещо като душевен оргазъм, тъй като не виждам никаква алтернатива за мен. Пробвах Android, ама честно не ме кефи. Свободата и мощта, която дава Maemo въобще не може да се сравнява с тази от Google, колкото и в пъти повече приложения да имат.Между другото N9 ще бъде с Harmattan, което се води някаква междинна версия между Maemo и MeeGo, или поне така прочетох.

 • Reply Bashev 22.06.2011 at 13:53

  OS не е Maemo, а MeeGo. Последния device с Maemo е N900. За съжаление е много зле от към обновления, като се има предвид, че следващи версии не се очакват.

  При MeeGо нещата са доста по-добре. Преди месец излезе версия 1.2, която е подкарана на N9, но има какво да се желае все още от тази OS. От към софтуер, нещата са зле – все пак това е нова OS.

 • Reply turin 22.06.2011 at 10:33

  Защо казваш „кой знае“? Има вероятност да запазят Maemo ли?

 • Reply Emil A. Georgiev 22.06.2011 at 9:38

  С Windows 7 Mobile ли е или със Symbian?

  • Reply Богомил "Бого" Шопов 22.06.2011 at 10:01

   Linux – maemo

 • Reply Иван Савков 22.06.2011 at 9:02

  OS-a е интересно направен, но корпуса никак не ми харесва….

  • Reply Богомил "Бого" Шопов 22.06.2011 at 10:01

   и на мен, но може би офлайн да е по-добър

Оставете ми коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.