„Х*й и п**тка се **али на едно дърво“ е девиза на уеб-агенциите

Съжалявам, че съм така циничен и то в понеделник сутринта, когато от мен трябва да лъха оптимизъм и добро настроение. Докато си пия чая и се готвя за поредния тежък работен ден, се зачетох в няколко сайта да видя какво според тях се е случило през последните няколко дни, докато ме нямаше в информационното общество.

Не, че преди не съм се зачитал, ама сега ми дойде в повече. Кое ли? Ами, коментарите…

На всякъде са плъзнали едни, които пишат, използвайки думи, които биха накарали кака Мара от магистралата да се изчерви или да се издрайфа.

Отворете почти всеки новинарски сайт и ще видите за какво говоря, макар, че убеден съм, че повечето от вас вече са го направили и дори не четат коментарите. Проблемът е друг.

Уеб-агенциите зад тези сайтове нарочно не слагат редактор или филтър, защото мотото е „да печелим повече пари“, а всеки коментар и отговор и отговор на отговор и т.н прави няколко импресии на няколко реклами. Сметката набъбва и всички са доволни.

Е, почти всички, но сайтовете у нас, новинарските де, НЕ СЕ ПРАВЯТ за да информират, а за да се печели от тях. (не е като да е 50:50). Не знам, който рекламодател, обаче му е кеф да има такъв трафик до такива коментари.

Представям си реклама като тази:

„Най-новите дамски превръзки“ до „Ти си ху* смотан бе г*з такъв“

или

„Купете си кашкавал Мертер“ до „Е, ся ти *бах ма*ката, г*з ла*нян“

Красота неземна ви казвам.

Та това ме дразни в Понеделник мен.

P.S Как да махнете коментарите ?

Ако имате AdBlockPlus инсталиран на вашия браузър, кликнете тук за да си инсталирате филтъра, който маха коментарите от сайтовете на на news.bg (всичките), vesti.bg, дневник и капитал. Скоро ще има и още – ако ми кажете сайтове или пък допишете сами филтъра в gitHub

9 мнения за “„Х*й и п**тка се **али на едно дърво“ е девиза на уеб-агенциите

 • Reply Как да махнете коментарите от новинарските сайтове? в БЛОГ на Богомил "Бого" Шопов - Велико Търново 30.08.2011 at 13:46

  […] защото се чувстват велики. Провокиран от един понеделнишки феномен, написах един филтър, който маха […]

 • Reply growchie 08.08.2011 at 10:10

  Аз съм си решил проблема кардинално. Ползвам pipes.yahoo.com и чета новинарските сайтове по RSS и като бонусче съм си направил и филтри, статии с определени думички, или по-точно определени имена да не ми се зареждат. В интерес на истината напоследък повече ме дразни какво пише над коментарите и някои сайтове вече не са ми във фийда поради очевидна манипулативност.

 • Reply abozhilov 08.08.2011 at 10:07

  Хитро :) Същото може да се реализира и с Greasemonkey ;) Ако има желаещи ще напиша един скрипт.

 • Reply Богомил "Бого" Шопов 08.08.2011 at 9:55

  Хайде вече има филтър, като P.S в публикацията. Работи много яко, почти вече мога да чета сайтовете :)

 • Reply Здравко 08.08.2011 at 9:09

  Бого,

  За съжаление проблемът не е само в Web агенциите.
  Ако погледнеш IAB ще видиш, че повечето приходи идват от дисплейна реклама! Тъпото е, че медия планйорите едно си знаят – едно си баят – колко ще са показванията на даден рекламен формат! Половината от тях не си правят сметка това какви пари ще им донесе като клиенти и т.н.
  Ако нямаш пък рекламодатели – нямаш пари за журналисти, качествено отразяване и т.н.

  За съжаление пазара в тази страна си е доста смотан, а разни не пазарни сайтове като bnews, livenews и т.н. обвързани с отделни политически сили, свалят цените до толкова, че другите да трябва да правят абсолютни химии за да не уволняват служители.

  Иначе, че са пълни глупости – пълни са. Една камара платени партийни драскачи, една камара хора без много работа и със свободно време, достатъчно е само някой да им драсне клечката и готово!

  А и мат’ряла е такъв! Тъпият ми пост съдържаш само една снимка на Бойко Борисов по гащи направи 1500 прочитания за един ден!
  А далеч по смислени постове едва събират по 200 показвания!

 • Reply ju 08.08.2011 at 8:55

  Да, така е, но не виждам как това ще носи импресии, освен ако прелистваш страници коментари или пък просто искаш да се вижда колко много читатели имаш, дори и да са от най-вулгарните. Или пък ги е страх, че обидените ще спрат да ги четат?

  *бан* медии :)

  • Reply Събина 08.08.2011 at 9:00

   народът спори, връща се да чете отговори, да отговаря…
   „дискусия“ май го наричат

   • Reply ju 08.08.2011 at 9:01

    Аха, да

 • Reply Събина 08.08.2011 at 8:50

  абсолютно си прав! аз спях дори Дневник и Капитал да чета.
  нямам нужда да чуя мнението на всеки лумпен, тро и на всеки който не си пие хапчетата или се чуди къде да изпусне офисната пара.

Оставете ми коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.