A знаят ли нашите евродепутати как да гласуват по проблема със софтуерните патенти.

Като част от голямото европейско семейство, скоро и при нас ще се наложи да се вкключим активно във обсъждането на проблема със софтуерните патенти. О, неее, той не е минало и скоро отново ще бъде обсъден под една или друга форма, само, че сега ние вече си имаме депутати, които разбира се, ще гласуват за софтуерните патенти.

Кои са ни евродепутатите към момента, нарочно ще го оставя така както са записани:

АЛИ, Неджми
БЛИЗНАШКИ, Георги
CHERVENYAKOV, Mladen Petrov
ХРИСТОВА, Христина
DIMITROV, Konstantin
ДИМИТРОВ, Мартин
ДИМИТРОВ, Филип Димитров
ХЮСМЕНОВА, Филиз
ИЛЧЕВ, Станимир
КАЗАК, Четин
КИРИЛОВ, Евгени
LYUBCHEVA, Marusya Ivanova
ПАПАРИЗОВ, Атанас
ПЪРВАНОВА, Антония
ШУЛЕВА, Лидия
СОФИЯНСКИ, Стефан
СТОЯНОВ, Димитър
ВИГЕНИН, Кристиан

Едва ли някой от тях знае как да гласува по проблема, защото и идея си нямат, а после ние ще берем срама от техните грешни тълкования на проблема, зашото начина на мислене на българите избранници е подчинен на корпоративната политика и със сигурност ще наклонят везните в грешната посока.

Ние, хората които познаваме проблема, трябва да им покажем за какво става дума и точно какъв е проблема. Вече можем да влияем чрез тези депутати и да даваме мнение за какво се борим, нали … Трябва да поемем отговорност, защото иначе ще дойде време когато ще ни се иска да го бяме направили !

2 мнения за “A знаят ли нашите евродепутати как да гласуват по проблема със софтуерните патенти.

 • Reply Bogomil 16.01.2007 at 12:18

  Мдааа, прави си донякъде. Текст трябва да има и то бързо, а и наистина 2-3 страници е „подходящия формат“ с повече факти и минуси на патентите.

  Важно е да се отбележи, обаче какво се е случило в парламентарните групи, към които принадлежат нашите е-депутати, защото и там става практика да се гласува на сляпо със групата.

 • Reply Вени Марковски 16.01.2007 at 12:04

  Те може и да знаят, може и да не знаят. Въпросът е какво правим ние, за да ги информираме?? Един примерен текст, на 2-3 страници, с информация за проблема, решението и предишните гласувания би свършил добра работа, ако им се раздаде. В същото време не бива да се забравя, че противникът най-вероятно вече е сторил същото.

  Сега е моментът специалистите по темата да приготвят такъв текст; ние можем да поемем задачата да го пратим на евродепутатите.

  Само че у нас съм забелязал, че именно специалистите не обичат да се „хабят“ за подобни текстове, когато те са нужни. Виж, ако има гласуване и нашите гласуват неправилно, тогава тези специалисти ще изпълзят на светло и ще обясняват ли, обясняват колко неграмотни са политиците ни…

Оставете ми коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.