Защо бъдещето на Уеб е във ‘огнената лисица’

Давам един пример, който може да се е случвал във всяка фирма, по-малка или по-голяма – няма значение. Имаме около 20 различни уеб-базирани приложения, всяко от които си има собствен живот и в частност собствен сървър.

Проблемът?
Имаме над 40 човека, които всекидневно трябва да работят с едно или повече приложения. Повечето ни сървъри са или със странни домейни или направо с IP адреси, че и портове :) Нормално е, но за тях не е. Освен всичко това, се интегрират нови инструменти с които те трябва да работят или се налага интеграция с други продукти. С една дума каша – но това вече не зависи от мене ;))

Решението
Защо да използваме Огнен Лиско? Първо зашото всички приложения които използваме са уеб-базирани, а както знаем по-добро решение от това здраве му кажи. Втори, защото можем да променим Firefox по начин по който ни трябва. Тоест да му добавим лента с инструкменти със всички линкове към програми или места където хората трябва да ходят и работят. А защо да не направим и цяло ново меню за да може, по-старо мислеюите хора да си работят по начина по които са свикнали досега…о а защо не си сложим тема, каквато е удобна за работа на всеки? Ето за какво става дума.

Firefox, може да създаде впечатлението, че пускайки една програма, имаш достъп до цял набор от инструменти, което си е така. Натискаш иконката и всичко, което ти трябва за деня, като информация, статистика, инструменти, програми, забавление ти се намира само на един клик разстояние, било от лента с инструменти или меню или просто десен бутон на мишката.

Всичко това не е нереалност, а се случва с мнооого малко усилия, наистина е така. А това дава едно голямо преимущество спрямо другите браузери, което го прави незаменим за уеб. Можеш дори да си направиш свой браузър с всичко необходимо за да работи твоята фирма добре сигурно и да дадеш на служителите си нещо, което те да използват и което ще спести време, а съответно и пари.


А освен всичко това, можеш да съобщиш на всички за новината, която е станала в офиса за секунди, пак чрез този браузър, или да пуснеш видеоклип за да се гледа от всички, или да ги поканиш на парти, отново за секунди.

Този браузър няма ограничения и може да работи за всеки и то както е удобно на този който иска да ги използва. Лицензът позволява това, а и научаването на тези тънкости не отнема много време. Докато на IE ще ти трябва много време да го направиш, което и няма да ти излезе безплатно и няма да работи на колегата ти с друга операционна система ….

Пробвайте, свалете си браузера от тук, а ако искате да научите за подобренията му и как можете да го направите да работи във ваша полза, можете да стартирате от тук.

One thought on “Защо бъдещето на Уеб е във ‘огнената лисица’

Оставете ми коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.