Умствен шейк в образованието

Много коментари чета за това какво се случва в образованието в България.

Държавата

От страна на правителството е цъфнало и вързало, та се налага да се мине изцяло на електронно обучение, ей сега на момента, за което разбира се, ще се пусне обществена поръчка за майкрософт фирми.

Обществото

Ако питаш обществото, нещата са доста по зле, отколкото са в действителност, защото всеки го пречупва през своята собствена призма. Я образованието ти е виновно, че нямаш пари, я това, че не са ти налели знания с фуния е причина да работиш в Макдоналдс или като продавач в магазин за обувки, а обвиняваш системата за това, че работниците ти са некадърни… Примери много!

Медиите

Медиите в България разбира се, „помагат“ на образованието да се развива с „бурни“ темпове. Четем във всички вестници и списания, как цяло училище се е надигнало срещу някакъв учител, щото танцувал „харлем шейк“, а после четем как обществото се надигнало срещу училището.

В същото време български учители печелят световни и европейски награди, изпращат техни ученици в НАСА, въвеждат технологии и карат учениците да мислят и да творят. Това го няма в медиите. А защо ли?

Дипломите

На фона на всичко това се изисква всички държавни „служители“ да има диплом за „висше“ образование, Смях!

Оставете ми коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.