Писна ми …

Ден след ден чета в блог агрегаторите, новини от типа …“Днес ще правим флашмоб“, „днес ще пресичаме до паметника Левски“, „Днес ще строим разни неща по Раковски“. Ама стига вече бе.

Пресичаме си, строим си и нищо не става. Освен, че привличаме псувните на околните и телевизиите (които отблъскваме с глупави мнения – справка последния репортаж по бТВ), не постигаме нищо друго.

Защо?
– Всеки в България знае за проблема – повече телевизионно отразяване няма нужда – тази работа е свършена.
– Ще затваряме улици – ЗАЩО? Единствените потърпевши са граждани, които се връщат от работа, а и ще плащаме извънредни на полицията.

Няма смисъл от протести от такъв тип. Да седим и да вървим, като си мислим, че по този начин можем да променим нещо? Ами не можем и няма да стане нищо, така и ще побелеем и остареем и пак ще си вървим по улиците скандирайки нещо или по-често мълчейки. Пак ще си се застроява, пак ще се въртят интриги и ще се вършат незакония..

Мислите ли, че 200 човека които правят нещо, ще наклонят шапката на някой министър, ами неееее.

Тук не е нормална държава. Да сте видели някой министър да си подаде оставка, заради каквото и да е? Да сте видели министър в който има ЧЕСТ и ДОБЛЕСТ? Ами нееее и няма да видите. Хващат ги в корупция, замесени в мръсни игри и те пак со остават министри. Мислите ли, че 200 човека ще наклонят шапката на този министър, който си е платил за да стане такъв и докато си плаща ще е такъв, ехххх млади мечтатели сме ние. Докато не взривим нещо на центъра или не убием президента никой няма да си подаде оставката, макар, че и тогава се съмнявам. (Хайде сега арестувайте ме). Революция може да оправи тази държава. Той си го е казал човека – Щом нещеш мира, на ти секира.

А можем ли да го променим?

/НСБОП прочете това в 11:55 :))/