Web 2.0 в България (2.0)

Продължавам прегледа на Уеб 2.0 реализациите у нас. Ето и поредните проектчета, които открих, разбира се, не без известна помощ от познати.

One.bg

Опитът за социална мрежа в началото тръгна много добре. Имаше доста добра реклама и много хора влязоха в мрежата на one.bg. Лично аз намерих много познати и вече си имам към 150 контакта. Има, обаче още много празнини за запълване, за да стане това истински полезен сайт. Препоръчвам ви го, ако искате да се свържете с приятели, главно от ИТ сферата, но имайте предвид, че е доста зарибяващо.

Принципът е ясен, но изпълнението малко куца. Пожелавам им да го оправят скоро, за да не се налага да ползваме чужди сайтове за това.

SendBox

SendBox e второто ми предложение за днес. Създадено е от авторите на BuzzURLs, което ви представих в предния преглед на приложенията. Лично за мене, това е много полезно приложение. Какво прави ли?

Ако искате да изпратите мноооого голям файл (макар, че към момента ограничението е само 128 МБ), можете да го качите през една форма на сървърa на SendBox и да пратите препратката към него на някой познат. Полезно е защото все почест се налага да се пращат файлове по към 60-70 МБ из мрежата, а пощата не е начина за това, особенно, ако е мейлинг лист :)

Изпробвайте го и дано ви хареса.

Ето и третото за днес.

Любими.ком

Ех, не, не е сайт за запознанства, а е отново сайт за добавяне на любимите ви препратки към него. Много ми прилича на ранните години на dobavi.com, сигурно използва същия тип софтуер. Вторият сайт, също има подобна идея, но за съжаление многото реклами по него и спам, го правят неизползваем.

Вижте ги :)

Oще връзки:

Вижте и още Уеб 2.0 приложения и идеи „Made in Bulgaria“.

Каталог на Уеб 2.0 продукти и идеи

Оставете ми коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.