Законно ли е?

Защо ли си мисля, че забраната на БФС да няма публика за среща за някой отбор, налагано като наказание, противоречи на закона?
От къде на къде, някой ще ми забранява да влизам в общинска собственост (ако стадиона е общински), особенно ако и съм си платил да вляза. А още повече кой му дава право на този орган отговарящ за спорта да определя къде аз като личност мога да ходя и кога.

Все едно ООН да ми забрани да влизам в общината , защото тя не изпълнява наредба 312, примерно.

Какво мислите вие?

8 мнения за “Законно ли е?

 • Reply voxy 01.11.2007 at 19:32

  *усмирително
  извинявам се ;)

 • Reply voxy 01.11.2007 at 19:31

  това е наказание за отбора и публиката и си е гадничко, което значи че поне малко би действало осмирително за последващи вандалски изцепки, заради които предимно се налага, по-важното в случая, че е справедливо, а този който ти е нарушил правото и на който трябва да се сърдиш са лумпените, ако някой такъв вземе поразпръсне малко антракс и се сложи карантина, пак ли общината ще ти нарушава правата

 • Reply Борислав Борисов 01.11.2007 at 17:18

  Подобен род наказания ми се струват тотално малоумни. Обаче живеем в общество с наказателен манталитет. От правна гледна точка (от която гледам лаически) също ми се вижда доста спорно и доста сериозно се замислих върху аргументите ви. Обаче, както знаете, спортът в България е отделно феодално владение, не съм сигурен, че там правовият ред се приема на сериозно.

 • Reply Bogomil 01.11.2007 at 16:17

  @Комитата: На общината е собственост, респективно и на мен. Аз съм си платил за цяла година за да влизам когато пожелая, понеже стадиона е ОБЩИИНСКИ и е със свободен вход.

 • Reply Bogomil 01.11.2007 at 16:16

  @dzver: „Отборите плащат наем за стадиона и пускат който си искат.“ Точно този когото визирам, не плаща нищо. Говоря за общински имот, а не за държавен.

 • Reply Комитата 01.11.2007 at 16:13

  Тук има тънки юридически моменти — чия собственост е стадионът, на какъв принцип го ползва отбора и пр. Но все пак е морален въпрос — лишаването от публика е резонно за отбори, които са нарушили правилата. Според мен, за да бъде всичко честно докрай, трябва да се върнат парите на зрителите (ако са платили нещо).

 • Reply dzver 01.11.2007 at 16:12

  Държавата притежава и резиденция Бояна, но имаш ли право да влезеш в спалнята на президента? Отборите плащат наем за стадиона и пускат който си искат.

 • Reply boyan 01.11.2007 at 16:07

  Прав си принципно, но ако се приложи това, за което говориш ще стане анархия според мен. Не всяка свобода е положително нещо. Малко са примерите но това е един от тях.

Оставете ми коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.