Интернет си има лобисти

Редовно чета блога на Мартин Димитров, който според мене е един от работещите депутати с ясна визия и цел. Днес попаднах на тази информация, която считам ,че ще е полезна за всеки един от вас.

Няма разбиране в депутатите относно какво е това Интернет, да не говорим за други тънкости като свободното ползване на данни. Става дума за проект за публикуване на „Държавен вестник“ в Интернет за свободно електронно ползване.

Според Павел Шопов (да вземе да си смени фамилията) вносителят е лобист на тези които доставят Интернет, защото искал един от символите на Държавата да се ползвал от Интернет.

Няма да го коментирам, тези идиоти търсят под вола теле, за да бъдат интересни и за да не се налага да работят и да мислят. Това ми е мнението за повечето депутати, които все още използват слабостите на недоразвитата ни демокрация и търпението на хората, за да говорят глупости и да правят смешни опити да прокарват техните си интереси.

Спокойно мога да кажа, че тук просто се лобира. Лобистът е вносителят на този законопроект. Господин Димитров, лобисти са и другите вносители. Те лобират за сметка на едни играчи на пазара за информация, на така наречените Интернет-оператори, на участващите в цялата тази голяма икономическа схема – Интернет, в пазара на която се въртят много пари, въртят се милиони. Лобира се в полза на тези играчи за сметка на други също суверени, самостоятелни, имащи право на участие играчи на информационния пазар, каквито са другите фирми, нормални форми, разпространители на информация. Това е всичко. Тоест Законът за лобизма наистина е много необходим, господин Димитров. Защото тогава Вие ще трябва да декларирате връзка с хората в България, които са носители на Интернет, които са субектите на Интернет.

Прочетете цялата дискусия и си помислете дали пак да вкарате идиоти в Парламента или да гласувате за умните хора, защото във всяка партия има и такива.

5 мнения за “Интернет си има лобисти

 • Reply Ирина Марудина 06.11.2007 at 14:33

  @Добри Божилов,
  ти на всеки сайт, публикувал български закон, ли се доверяваш? Аз защото си чета законите САМО от сайтовете на министерствата! А в момента дори по различните министерства и комисии има различни версии на едни и същи закони, защото явно никой не се занимава да ги актуализира на време. За това и говорим за официално публикуване от страна на държавата.

 • Reply Ирина Марудина 06.11.2007 at 13:52

  Нещо не разбирам … Този Държавен вестник не е ли официално средство за един вид връзка на държавата с гражданите? Не сме ли платили чрез данъците си за законодателната услуга, от там – и за правото да четем официалните изявление, следствие от работата на парламента и народното събрание? Защо ако искам да проверя нещо в архива на Държавен вестник трябва да плащам ПАК въпреки, че съм редовен данъкоплатец?!

  Надявам се някой да ме убеди, че греша. Иначе аз трябва да обвиня тези, които са против идеята, в лобиране с цел опазване на приходите на предприятието, печатащо държавен вестник в момента… ;)

 • Reply Добри Божилов 06.11.2007 at 11:55

  Богомиле,

  И аз редовно чета блога на Мартин и ми е чудно защо никой освен мен не му казва, че се занимава с глупости. Законите вече ги има в Интернет на няколко различни несвързани помежду си места. За какво ни е закон та и държавата да ги вкарва?

  ДВ в Интернет има смисъл само по отношение на Търговския регистър, но рано или късно някой ще го качи и него. Просто цените на Интернет услугите толкова спаднаха, че вече всеки качва огромна информация почти безплатно. Би било добре повече хора, които са в час с темата да се изкажат. Защото колкото е „умен“ единият дето е против, толкова го гони и Мартин като хвърля усилията си за решаване на вече решен проблем.

 • Reply Георги Д. 06.11.2007 at 11:45

  Малее, невероятен идиотизъм, наистина! Но пък какво чудно, това са депутати. Дребни, долни душици, с малки кокоши мозъчета. Разбира се, има и няколко изключения.

 • Reply Боне Крайненеца 06.11.2007 at 11:18

  Хахахахаха, ето това ме развесели =) Все едно виждам ниско-технологично копие на Ачката Грънчаров

Оставете ми коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.