OpenOffice.org става все по-сигурен като решение

OpenOffice.org е многоплатформен и многоезичен офис-пакет и проект с отворен код. Съвместим с други значими офис-пакети този продукт е свободен за изтегляне, използване и разпространение.

Той включва в себе си следните основни компоненти:
Writer – притежава всичко, което бихте очаквали от съвременна пълнофункционална програма за текстообработка или настолна издателска дейност. Tя е достатъчно проста, за да нахвърляте набързо някоя бележка, но и достатъчно мощна, за да създадете цяла книга със съдържание, диаграми, азбучни указатели и т.н. Можете да се съсредоточите върху същината на посланието си, а WRITER ще осигури добрия му външен вид.

Calc е програмата за електронни таблици, която винаги сте желали. Начинаещите я намират за интуитивна и лесна за научаване, а тези, които се занимават професионално с анализ на данни и изчисления, ще оценят широкия набор от усъвършенствани функции.

Impress е прекрасен инструмент за създаване на ефективни мултимедийни презентации. Вашите презентации ще изпъкват с двумерните и тримерни графики, специалните ефекти, анимацията и ефектните средства за рисуване.

Draw – Независимо дали става дума за бърза скица или сложен план, той ви предоставя средствата да общувате чрез графики и диаграми. Подредете най-често използваните от вас инструменти по краищата на екрана, готови за достъп с едно щракване на мишката.

Base ви позволява да манипулирате с данни в базите от данни от самата среда на OpenOffice.org. Можете да създавате и променяте таблици, формуляри, заявки и отчети, като ползвате както ваша собствена база от данни, така и собствената вградена в BASE система HSQL. Работейки с BASE, можете да избирате между помощниците, изгледите за проектиране и изгледите за SQL, съответно за начинаещи, средно напреднали и напреднали потребители.

Math е компонентът на OpenOffice.org за математически формули. Най-често се използва като редактор на формули в текстови документи, но може да се ползва и с други типове документи, както и самостоятелно. Когато ползвате Math във Writer, формулата се обработва като обект вътре в текстовия документ.

Какъв е риска?
Използването на софтуер с отворен код и конкретно на този пакет, си има своите предимства и своите рискове. Като предимства, могат да се считат фактите, че:
– той е безплатен;
– работи с голям набор от файлови формати;
– е преведен на над 45 езикавключително на български, заедно с чудесни речници за оправяне на грешки, пренасяне на срички и още помощни средства.
– може да работи на много операционни системи;
– има гъвкавост и свойства като никой друг;
– всичките му приложения работят перфектно едно с друго и се допълват;
– се работи постоянно по добавянето на нови функционалности, за разлика от други продукти;

А какъв е риска? Рисковете и проблемите може да са:

– не винаги програмата работи както вие бихте искали;
– когато ви се наложи да я ползвате, намирате проблеми или изпитвате затруднения в работата;
– Не знаете пълната функционалност на програмите, които ползвате;
– има различен (макар и много подобен) потребителски интерфейс от това което сте използвали досега;
– няма кой да ви помогне…
Е, вече има!

OICL пакет.
Ние като компания работещи и живеещи в света на отворения код, можем да поемем гаранцията за това, че софтуера, който сте си инсталирали ще има необходимото ниво на стабилност за да усигури нормалната му работа. Какво предлагаме:
1. Инсталиране и конфигуриране на OpenOffice.org в различни комбинации и на различни операционни системи;
2. Обновяване до нови версии, така, че да имате винаги на разположение добавяните всеки път нови и нови функционалности;
3. Обучение как се работи с този софтуер и с различните му компоненти;
4. ПОДДРЪЖКА на различни нива От на място до телефонна поддръжка с бързо време за реакция. Уникална поддръжка по Интернет, чрез софтуер за мигновени съобщения или e-mail.
5.Обучителни материали, видео лекции и всичко друго необходимо за нормалната ви работа.
Нека заедно да направим така, че софтуера ви да работи свободно.

4 мнения за “OpenOffice.org става все по-сигурен като решение

 • Reply burn 15.11.2007 at 10:28

  Аз съм на Интел-ски мак и няма да ти кажа колко зор видях с отварянето на майкрософтски документи. После съ дръпнах open office, но той работи само с x11 , дръпнах си го и него и си викам, че всичко е наред. Да, да ама не. Постоянно има error-i , не иска да вади някой документи и изнервен низтрих всичко. Не знам дали досега някой е имал този проблем или е от документите които отварям, но за сравнение на pda отварям PowerPoint презентация, а през open office не.

 • Reply Bogomil 14.11.2007 at 17:40

  Ей, мерси за тази статия

 • Reply Д.Василев 14.11.2007 at 17:37

  По някаква случайност днес си завърших постинга относно какво ми липсва в OpenOffice.org. Та в тази връзка мога да кажа, че Write и Calc ги превъзнасяш, но определено вършат работа на средностатистическия потребител :-)

 • Reply voxy 14.11.2007 at 16:10

  Бого, сега остава да напишеш какво е FireFox и за какво служи

Оставете ми коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.