Wimax-нах се.

За мене връзката с Интернет е жизнено важна. Дали защото все правя нещо в мрежата или защото половината ми телефони (към 5-6) са през SIP или просто защото обичам да чета и да уча или пък защото това ми е работата, но да бъда постоянно он-лайн е почти задължително.

По случайно стечение на обстоятелствата и аз бях на представянето на MaxTelecom преди няколко дена. Както е нормално нямах лична карта в мене, затова Силвия се наложи да подпише договора, който дори според мене беше значително изгоден.

Три месеца безплатно тестване, а след това поносима сума на месец, но за 1 Мбит, което за момента напълно ме устройва, като второ решение разбира се :)

Първото тестване на услугата беше неуспешно, защото беше в О’ Шипка, Второто у дома също беше неуспещно и леко се разочаровах, но в последствие разбрах какъв е проблема.

Сигурно обхвата у нас е много слаб, но трябва да съм близо до прозорец за да мога да имам сигнал и то в посока на бул „Сливница“.

Като знам колко зор видяха от Булстаком да сложат антената от другата страна не се учудвам, но според мене принципа на разпръскване на Wimax в друг. Скоро ще разбера за какво става дума, а и ще го тествам активно и във Варна и в Русе (ако има обхват).

Като идея е полезно. Компанията, предлагаща услугите е млада по дух и най-вече по идеи и наистина ми се иска да пуснат нещо страшно добро, а и … да пускат повече услуги, примерно в тяхната мрежа платените канали на IpTV да са безплатни :)

Тестовете продължават. С Пешо (още един от wimaxерите) мислим да правим live blogging по време на срещата на блогърите през Wimax на Макс Телеком. Да видим какво ще стане :)