934 лева за шкаф, 1146 лева за софтуер

Такава е цената за държавния ни апарат. На тези цени бяха спечелени търговете за доставка на шкафове и Windows за държавната администрация. Ако се чудите кои ще плаща за тези пределно високи цени, да знаете, че това сте вие, да и ти които сега четеш това. Това е абсурдно. Срам ме е, че ме управляват такива хора.

Нека да видим, дали ще приемат цените. Айде на бас, че да.

Влезте в общността на блога ми.
8269 човека го направиха от 2004 година досега! Запишете се и получавайте нови материали от време на време.
Аз мразя спама. Няма да получавате такъв от мен.

3 мнения за “934 лева за шкаф, 1146 лева за софтуер”

  1. Причината за да постъпват така, е много проста: баламите, тоест ние, които в края на краищата плащаме всички сметки, пак няма да им направим нищо! Бас ловя, че никой дори няма да замери с развален домат малкото лайненце Николай Василев, камо ли да направи нещо по-адекватно. И защо да не платят и по 10000 на копие, след като парите не са техни и каквото и да правят, никой не им търси отговорност?

  2. „Най-ниска дадена цена“ както е обявено в търга. Има и друго понятие, нещо от рода на най-икономически изгодна на територията на държавата поръчител, ама ние сме по първата.

    Ако два консорциума се наговорят (тайно) да дадат много висока цена, то този с по-ниската ще спечели, без значение, че най-ниската печелеща цена е всъщност бая по-висока от продажната в момента.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.