Чели ли сте конституцията?

Чели ли сте Конституцията? Аз я прочетох снощи от началото до края. Интересно четиво е.

Днес, попадам на следната новина в Нетинфо, благодарение на Komitata:

… И още едно заглавие от изданието: „Родното ФБР ще ни чете мейлите“. Неограничена възможност да четат електронната поща и да ровят из писмата на гражданите ще имат бъдещите спецагенти от Държавната агенция „Национална сигурност“ четем в публикацията.

Нейните служители ще имат право на „контрол на пощенската, телеграфната и друга кореспонденция и да събират „информация от технически канали за комуникация“. Това са само два от общо 20 способа за оперативно-издирвателната дейност на агенцията, които парламентът одобри на второ четене вчера.

Основният ни закон, казва по случая:

Чл. 34.
(1) Свободата и тайната на кореспонденцията и на другите съобщения са неприкосновени.
(2) Изключения от това правило се допускат само с разрешение на съдебната власт, когато това се налага за разкриване или предотвратяване на тежки престъпления.

Maй ще станем свидетели на това как един закон има върховенство над Констутуцията ни, което ще е правен абсурд. (ама да не забравяме къде сме.)

Но все пак ви съветвам да използвате GPG и да им кажете на тези дето ви слушат пощата едно здраво „Да ви *** мамата“

6 мнения за “Чели ли сте конституцията?

 • Reply Явор Иванов 14.12.2007 at 22:57

  Хаха :) това наистина е абсурдно! Но си мисля, че някой като Бого ще излезе и ще им сецна закона…. или поне това трябва да стане.

 • Reply the_brain 14.12.2007 at 18:37

  То не е просто гнусно, то е гнАсно, отвратително, миризливо… Не искам да продължавам. За пореден път се оказва, че живеем в държава без закони, без конституция, без права (да не говорим цифрови)…
  А колкото до конституционния съд, дано да стигне до там и да не мине. Дерзайте и за по сигурно нека ползваме GPG.

 • Reply Миглен 13.12.2007 at 1:45

  Звучи ми някак си зловещо и гнусно и това ФБР от каде го заклеймиха.

 • Reply s1y 12.12.2007 at 23:02

  Явно юридическата стойност на конституцията отдавна се е изпарила. Правомощия си гласуваха всякакви, но така и не чухме какви ще им бъдат задълженията на „родните агенти“ ? С такива гръмки изявления, може от сега да си спретнат звено по декриптиране – ще им трябва.

 • Reply dzver 12.12.2007 at 22:42

  няма да мине през конституционния съд, плюс това да се убият – не могат да шпионират без съдебно нареждане дори abv.bg пощи, какво остава за gmail и подобни.

 • Reply ss7 12.12.2007 at 20:04

  Законите са си закони, ама предвидливия човек знае, че някъде някой може да го слухти, било законно, било не чак толкова законно. Та да живее GPG :)

Оставете ми коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.