Постоянна проверка за е-готовност

След като изказах мнение за е-услугите на правителството, сега реших да направя малка проверка и да видя какво е положението с отделните министерства. Тъй като се налага да комуникирам с доста държавни органи, ще мога и да имам по-потребителско насочено отношение.

Тук ще описвам историята на комуникацията с …

1. Министерство на Културата – Там приемат подписани Mime писма и няма нужда от ‘специален’ формат (за момента), странното е че имат изискване, всички е-документи да се подават на точно определен e-mail, който се оказва, че не работи и всички пратени до там заявления не се проверяват към момента. Комуникацията с министерството е относно казуса с Амфитеатъра и Банка ДСК

2. Агенцията по вписванията – Единствената, която приема и други формати, освен, описаните от мене зависими такива. Е-документите се изпращат на който и да е от адресите на агенцията, но най-вече на office@. Пуснах .sxw според техните изисквания, подписан с УЕП, чакам резултат. Комуникацията ми с агенцията е относно невъзможността да чета документи, ако нямам MSOffice.

Скоро още:)

One thought on “Постоянна проверка за е-готовност

Оставете ми коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.