• Литературен конкурс #оставка.

  То е ясно, че вече в Прага не може да се протестира нормално и се чудех се как да помогна на протеста от разстояние. Присетих се, че преди време имаше литературен конкурс за една друга оставка, за един пикаещ в шадраван и ми хрумна идеята да обявя един такъв.

  Награден фонд

  200 лева

  Условия за участие

  • Напишете ново литературно произведение – есе, проза, сатира, разказ и каквото друго ви е по душа на тема #оставка.
  • Споделете препратката към него в коментарите по-долу.
  • Краен срок за участие – 26 септември, 2020

  Журиране

  В средата на октомври, всички участници, спазили условията ще могат да гласуват прозрачно и електронно кой да спечели наградата.

  P.S Продължих малко срока, за да може повече хора да се включат!

 • Протести и в Прага. #оставка

  Както и в много други градове, така и в Прага се проведе поредния протест против правителството на Бойко Борисов и против мафията по принцип. Този протест беше част от по-голям протест на българите зад граница, който се проведе в над 20 места от целия свят.

  Ако сте тук случайно и не знаете какви са исканията на протеста или кратката му история от началото до сега можете да се осведомите тук.

  wikipedia

  Заедно

  Аз ходя на протести и ги организирам вече над 10 години. Нямам търпимост към глупостта, корупцията и шуробаджанащината.

  За първи път обаче на протест виждам хора с различни политически убеждения и разбирания по сложната проблематика на живота да са заедно, без големи конфликти на едно място и да имат общи искания.

  Може би, ще си кажете, че това е нормално и че се случва навсякъде, но всъщност не е така. Изисква се компромис и воля да се достигне до такова ниво на човешко взаимоотношение. Да откриеш желание да намериш общ „враг“, като решиш да не задълбаваш в различията си.

  Нека ви дам пример – когато чуя антиваксър да говори, как Ковид-19 е една голяма измама, със сигурност ще вляза в темата, за да му обясня и моята гледна точка. Този път не го направих, макар, че имаше такива изказвания.

  Може би, трябва да благодарим на Бойко Борисов, че така успя да ни обедини, че да забравим различията си и водени от много силното желание за промяна да застанем един до друг с искането за по-добра България.

  Какво не ми хареса?

  Въпреки, че повечето от исканията са ми по сърце, има няколко тенденции, които са породени от гняв. Искрен или не, това не мога да коментирам.

  Read More