• Рожден ден и чудесна идея

  На 22.12 си имам рожден ден. Винаги , когато ме питат какво искам за подарък започвам, разбира се с нещо за мене, но този път искам да ви представя една идея, която може да реализирате и по този начин да ми подарите подарък и този подарък в същото време да си остане и ваш. Хитро, а :)

  1. Има един уеб-сайт който подпомага с малки суми различни по рода си бизнеси в развиващите се страни.
  2. Можете да изберете на какъв бизнес да заемете сумата от 25 долара. Можете да помогнете на компютърен клуб в Уганда или на магазин в Перу – всичко зависи от вас.
  3. В рамките на една година тези пари ви се връщат чрез месечни вноски. Тоест не губите нищо. Можете да си изтеглите парите обратно или да ги вложите в друг обект и така да помогнете друг бизнес да се развива. Сумата не е голяма, но когато се съберат много хора и дарят по 25$ колелото се завърта.

  Ако съм ви убедил, можете да влезете в групата тук и да направите своето дарение, както и да прочетете повече за самата услуга и начина й на работа.


  Kiva - loans that change lives

  Споделете с приятели за идеята !!!

 • Искате ли да знаете как да направите успешен блог?

  Сигурно всеки иска да има успешен блог, било личен, било корпоративен – е как става това не е тайна :) Ако искате да се насладите на поредицата електронни материали, издавани от „Екип Нула“, можете да се абонирате, още днес от тук – http://spisanie.biz.

  Единият материал ще покаже някой тънкости при работата с личен блог и е подходящ както за напълно начинаещи, така и за напреднали в блоговете.

  Другият ще покаже по-добра визия на идеята за корпоративен блог, като ще смесят и понятия за управление на общества в блога, както и използването му за изграждане и за защита на бранд и още тънкости, като комбинацията на няколко похвата в блогването.

  Всички материали ще са съпроводени с практически занятия, за усъвършенстване на наученото.

  Поредицата не пледира за изчерпателност, но със сигурност има какво да научите от нея.

  Формата ще е текст, изображения и видео.

  Подарете си един подарък за празниците, като се абонирате, безплатно, от тук.

 • Утре е OpenFest и …

  Утре е OpenFest 2008, елате за да видите:

  – Какво е OpenID и как може да се подобри сигурността му.

  – Kакво се предлага за управление на бизнеса с отворен код (Алфреско)

  – Какъв е ‘евтиния лаптоп’ по програмата за всяко дете с лаптоп

  – Реално приложение на данните, които службите събират и ще събират за нас, когато ползваме мобилен телефон, Интернет, пътуваме или имаме банкова сметка. Ще се демонстрира уеб-приложение с такава цел.

  – Още лекции за уеб и за Линукс.

  Елате за да видите – начало 1.11.2008 в 10.00 часа. Военен клуб, София.

  Вижте програмата от тук