Държавен вестник в Интернет от 1 юли

След по-малко от половин година ще отпадне монополът на платените бази данни с българското законодателство. Това следва от  решението в четвъртък на Народното събрание от 1 юли 2008 г. целият текст на Държавен вестник да се публикува в интернет. Официалното държавно издание ще поддържа сайт със свободен и безплатен достъп, предвиждат приетите на второ четене промени в Закона за Държавен вестник.

Дневник 

Влезте в общността на блога ми.
8269 човека го направиха от 2004 година досега! Запишете се и получавайте нови материали от време на време.
Аз мразя спама. Няма да получавате такъв от мен.

3 мнения за “Държавен вестник в Интернет от 1 юли”

  1. Момчета, публикуваното в Дневник е написано от некомпетентен човек.

    Не се прави разлика между „българско законодателство“, т.е. нормативната уредба в актуално състояние, и Държавен вестник. Двете нямат почти нищо общо. Това са две множества, които се пресичат само в частта си на първата публикация на един нормативен акт. След това в ДВ се публикува Закон за изм. и доп. на Закона Х, което е често даже само едно изречение, но хората не искат него, а искат да видят целия закон, актуализиран.

    Още си мислят, че от 1 юли ще видят в Държавен вестник N-тата редакция, напр. на Закона за акцизите. Няма да го видят.

    Колкото до сайта на Народно събрание, пак трябва да чете внимателно. Там е казано „Тук можете да намерите НАИМЕНОВАНИЯТА на всички материали, включени в официалния раздел на „Държавен вестник“ за 2007 г. Та там е само СЪДЪРЖАНИЕТО на ДВ, списък, но без текстове !

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.