WordPress експерименти

Продължавам с опитите да направя WP базирания си блог – нещо много интерактивно. Ако сте забелязали от 2-3 седмици насам има новини, които се въртят на главната страница, освен това има много съдържание сложено в табове, а от днес има и интрактивна галерия, която можете да пуснете, като кликнете на снимката в дясната част на екрана.

Освен това скоро мисля да напиша един урок, как с комбинацията на 2 неща, можете да започнете да продавате част от блога си или пък да използвате по-оптималнмо пространството си, ако не искате да го комерсиализирате.

4 мнения за “WordPress експерименти

 • Reply Любомир Петров 24.02.2008 at 16:25

  Бого къде изчезна онзи календар с Event-ите който го имаше по едно време като линк в сайдбара ? :(

 • Reply Любомир Петров 19.02.2008 at 2:07

  Също забравих да добавя, сори за 2рия коментар, но слайдъра на главната страница със статиите е готин но е малко бързичък, направи го да генерира delay-а според дължината на текста в него + на някой снимки текста не се чете, може би някакъв overlay на снимките е добра идея :)

 • Reply Любомир Петров 19.02.2008 at 2:04

  Бтв, има няколко 404 файла на главната поне.
  Също може би е е добра идея да компресираш поне част от JS библиотеките защото главната страница е около 500КБ а този пост ~400КБ, което е доста.
  Експериментите са добро нещо, сайта изглежда добре освем това което отбеляза Ему за началната страница :)

  Също не е лошо да пипнеш по сървъра да оправиш caching-ите да работят, защото май не работят :)

  ПС: Погледни Y!Slow plugin-a за лизицата :)

 • Reply Ему 18.02.2008 at 11:52

  Освен това скоро мисля да напиша един урок

  Абе и аз мисля, ама съм стигнал до точка първа – „Общи приказки (какво е WordPress, какво е плъгин и т.н.)“. Нещо обаче общите приказки някак не ми се отдават. Та, от известно време си мисля, защо не драснеш ти тази точка 1-ва?

  А по темата. Нещо не съм фен да подобни теми за блог. По-трудно ми е да следя самия блог. Не мога да мина по диагонала на последните постинги и да си харесам нещо, а трябва да ги отварям една по една :(.

  Поздрави Ему

Оставете ми коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.