Пак си даваме задника на Америка? Ама защо?

Преди на Германия и на Русия, сега на Американците. Аман от глупостите на Румен Петков.

Ще се създават съвместни екипи за работа между българските и американските служби. „Целта е да се работи по обща правна рамка за борба с организираната престъпност.“

„Според министър Петков от американска страна е било изразено задоволство от дейността на българските правоохранителни органи да не се допускат „защитени“ нива в борбата с корупцията, както и от опита на българското законодателство по въпроса за „задържане на данни„.“

Добре бе, няма ли кой да му поиска оставката на това министърче? Властта в ръцете му и глупостите които прави в последно време, все повече работят против интересите на страната и против гражданите на България.

Преди няколко дена изтече информация, че България е една от най-наблюдаваните страни по отношение на Интернет. Това е изказване на един от евро-комисарите и не е плод на моето болно въображение. Сега се кефим с това, че министърчето се подиграва с правата ни, само и само да си даде дупето на американците, за да може да го похвалят.То май взе да му харесва, а?

Сърбите имат една много хубава поговорка „Идват избори“, но за да стане реалност, трябва да имаме гражданска позиция.

Източник на информацията е „Netinfo“ .

Може би е подходящо, че днес дойде и тази новина:

Министерството на информационните технологии и връзките на Русия за първи път официално задължи всички телекомуникационни компании и Интернет провайдъри да предоставят възможност на Федералната служба за сигурност (ФСС) да провежда неограничено и неконтролирано подслушване на телефоните и сваляне на информация. Конституцията на Русия допуска това само въз основа на съдебно решение.

Операторите признават, че документът засяга отношенията, които те вече имат със спецслужбите. Досега обаче тези отношения се регулираха от полузасекретени инструкции на силовите органи, съобщава “Комерсант”. Заповедта е влязла в сила от 1 февруари т.г., но е публикувана миналия петък. В нея се казва, че операторът е длъжен да предостави на служителите от спецслужбите или милиционерите техническа възможност, без да излизат от офиса си, да четат кореспонденцията на заподозрени, какво и да подслушват техните разговори. /Newsru

7 мнения за “Пак си даваме задника на Америка? Ама защо?

 • Reply klimt 05.03.2008 at 20:23

  Уважаеми, според мен това е много деликатен начин да се оцени реалния хаос ,избирателност,цинизъм и дори престъпност в самото МВР.Просто го оценят този алкохолик по достойнство.Мислите ли че серж.Руменов и серж.Петков умират от кеф…..как ще им светнат задниците…..

 • Reply roujkabg 05.03.2008 at 12:59

  На майка им – .утката!

  Който не знае що е .Утка да си отвори българо- руският словарь.

  /.утките ги стрелят, убиват, ядат… и изчезват, все едно никога не ги е било.Докато са живи,който иска може да им помага с ръка, обикновено за сбогом.

  Аз никога не убих Утка, защото самата аз съм такава и
  Ви махам с ръка… Хей, .Утки!

  Да стреляш по .утки е хоби, политика, манталитет.
  Да си .Утка е съдба.

  Не ми пука за стрелящите, а за отстреляните Утки

 • Reply roujkabg 05.03.2008 at 12:15

  Какво става?

  От една страна програма на ЕС, която е приета и подписана от Бг правителство,чийто срок приключва през Март, а от друга Русия и друга програма!?

  Ега ти жабите сме, разчекнахме се…Хем хубави, хем умни и не знаем на коя страна да се разкекечим?! И по тази причина си се разчекваме по принцип, за който ни поиска…Ама кво да се прави като сме хем хубави, хем умни…

  Ще се разчекваме между Изтока и Запада, пък откъдето падне келепира или квото и да е там, пък ако ще само и лаф да е.

 • Reply Иванов 05.03.2008 at 6:37

  Този Петков е БЕДСТВИЕ за Бг и БСП.Не го махнаха,въпрки тъпотиите които правви и продължава да прави.Този и Овчарчето ги орезилиха тотално.Не им стига акъла,и ако не му духнат под опашката,ще гледат властта през крив макарон дълго време.Натам отиват работите.

 • Reply Никола 04.03.2008 at 18:54

  Това което ме шокира в случая е, че МВР не върши абсолютно нищо друго освен да събира данни. Да рече човек, че се борят с престъпността на битово-дребно-мафиотско ниво, та са се захванали с проблемите на националната сигурност. Дали последните изискват подслушване е съвсем друг въпрос- очевидно е, че поне при това правителство България няма да пожелае да приеме европейска ориентация и ще се люшка между Русия и САЩ.

  А по въпроса за оставката: навремето имаше един друг министър на вътрешните работи, Любомир Начев. Неговата любима песен (по собствени думи) беше Ако си поискам, шъ ли ми дадеш? . Та и да му я поискат оставката, той дали шъ я даде- мисля не.

 • Reply Богомил "Бого" Шопов 04.03.2008 at 12:36

  Нормално е, защото Европа се мъчи да избяга от тоталното следене и от американския начин на намеса в личния живот и не само в тази област разбира се. Ние, макар и част от ЕС, сме поели по пътя на Америка, което рано или късно ще ни накара да си блъскаме главата…

 • Reply Калоян К. Цветков 04.03.2008 at 12:29

  Абе … Петков се цупи на Брюксел като критикуват подопечното ми министриството и работата му – сега заради това сигурно се радва на американците, които го `фалят.

Оставете ми коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.