До пушачите

Граждани пушачи,
Съзнавам, че това да пушите е ваш личен избор и право, но от вашето тютюнопушене умират над 200 000 човека всяка година без да са запалвали цигара, а 700 милиона са пасивните пушачи – да тези, които всеки ден опушвате с дима от цигарите си.

Знам, че ще кажете, че това е право, което вие имате. Правото, обаче свършва до лапането на цигарата. В момента, в който я запалите, вече започвате да вредите и на мен, аз не искам да съм един от 200 000 които ще умрат, заради правото ви на избор.

Направете си стая у вас, сложете си хубави плакати и пушете колкото искате, но когато влезете в асансьора или излезете на улицата – нямате правото да ме задължавате да поемам отровата, което изпускате от устата си.

Оправдания много може да намерите за да лапнете цигарата. Не ви виня, а ви моля да не ми пречете да живея още много, вместо да умра от белодробна инфекция или рак, породена от вашите цигари.

Благодаря Ви предварително.

41 мнения за “До пушачите

  • Reply Сори 09.01.2009 at 16:48

    Краси, няма да напиша всичко което си мисля за такива като теб! Уви, възпитанието ми не го позволява, а и мисля че ще навреди повече отколкото ще помогне.

    Обаче нямам нужда ти или такива като теб да ми обясняват кой бил по-лош от нацист (според мен газовите камери не са били по-добри от пасивното пушене) или кой какви права имал…
    За мен е ясно едно, че повечето пушачи са вече необратимо повредени, и аргументите им също не стават за нищо! :)

Оставете ми коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.