До пушачите

Граждани пушачи,
Съзнавам, че това да пушите е ваш личен избор и право, но от вашето тютюнопушене умират над 200 000 човека всяка година без да са запалвали цигара, а 700 милиона са пасивните пушачи – да тези, които всеки ден опушвате с дима от цигарите си.

Знам, че ще кажете, че това е право, което вие имате. Правото, обаче свършва до лапането на цигарата. В момента, в който я запалите, вече започвате да вредите и на мен, аз не искам да съм един от 200 000 които ще умрат, заради правото ви на избор.

Направете си стая у вас, сложете си хубави плакати и пушете колкото искате, но когато влезете в асансьора или излезете на улицата – нямате правото да ме задължавате да поемам отровата, което изпускате от устата си.

Оправдания много може да намерите за да лапнете цигарата. Не ви виня, а ви моля да не ми пречете да живея още много, вместо да умра от белодробна инфекция или рак, породена от вашите цигари.

Благодаря Ви предварително.

Влезте в общността на блога ми.
8269 човека го направиха от 2004 година досега! Запишете се и получавайте нови материали от време на време.
Аз мразя спама. Няма да получавате такъв от мен.

41 мнения за “До пушачите”

  1. Краси, няма да напиша всичко което си мисля за такива като теб! Уви, възпитанието ми не го позволява, а и мисля че ще навреди повече отколкото ще помогне.

    Обаче нямам нужда ти или такива като теб да ми обясняват кой бил по-лош от нацист (според мен газовите камери не са били по-добри от пасивното пушене) или кой какви права имал…
    За мен е ясно едно, че повечето пушачи са вече необратимо повредени, и аргументите им също не стават за нищо! :)

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.