Програмиране за Firefox (Programming Firefox)

По време на УебТех 2007 се сдобих с книгата на О’reilly наречена „Програмиране за(на) Firefox“ (тази която се вижда по-горе).

Разбира се, че нямаше много време да й обърна внимание, но все пак бързия преглед ми достави достатъчна информация. Не е тайна за никого, че отдавна имам влечение към правене на разни неща за този браузър, даже съм си изкарвал пари по този начин, а и скоро може би, ще започна един голям проект на тази основа и таз икнига ще ми помогне много.

В книгата се разказва за принципите в архитектурата на Firefox, което дава възможност да се започне програмиране за браузера. Така или иначе Firefox започва да се превръща във единна среда за комуникация (това което се опитах да покажа по време на конференцията във Варна) и познаването му, може да спомогне много за евентуално започване на кариера или начално запознаване с тази архитектура.

Ето тук, можете да намерите съдържанието, което дава общ изглед за възможностите на тази книга и на това какво можете да направите прочитайки я.

Цена

Цената й е около 42 британски лири, а ако сте член на потребителската група цената е с 40% по -ниска. Заслужава си да си я купита, въпреки, че цената е малко висока, но само от първия проект, които направите, ще бъдете компенсиран за това.

Повече

Отидете и вижте повече за книгата от тук. А ако желаете да се сдобиете с акаунт към О’Reilly, можете да го направите безплатно от тук.

Знаете ли, че …

Можете да вземете книга безплатно от каталога на O’Reilly ако се съгласите да я прочетете и да и направите преглед с това какво ви харесва и какво не ви харесва в нея. Искате ли? Пишете ми.

One thought on “Програмиране за Firefox (Programming Firefox)

  • Reply Rumjana 24.08.2007 at 18:43

    Dobar den, za sažalenie ne sam goljama specialistka v kompjutarnite tehniky, nikoga ne sam programirala, no iskam da navljaza po-dalboko v tezy nešta, da znam poveče za vazmožnostite na komjutara i da moga da programiram. Mislite li che tazy kniga by my pomognala, i ako e taka to s udovolstvie bych vi kazala koe e hubavo, ili v koe sam se zatrudnila, ili pak vaobste bych li mogla da naucha nesto.
    Sam Vi iskrenno blagodarna za predostavenata vazmožnost i Vi poželavam mnogo uspehy v iniciativite koito ste predprijel!!!
    S pozdrav Rumjana

Оставете ми коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.