Качеството преди всичко или …? (Списание 2.0)

От време на време си купувам списания или вестник. В офиса точно зад мене има една голяма купчина списания по всякакви теми:

24032008105.jpg

Наличието на тоалетната хартия под тях не е случайно. Замисляли сте се за какво използвате списанията. В началото на годината давате 100 лева за абонамент и край, започвате да получавате безмислена поредица от странно миришеща хартия с реклами и блудкаво написани статии.

На мен не ми трябват такива.

Странното е, че повечето статии са преводни или списанието се е ‘мърчандайзнало’ с някой гигант и превежда на поразия. Безмислено съдържание направено да продава реклами. Е, разбира се от време на време има и добри попадения, но пък трябва да сте късметлия за да го намерите в страниците и в падащите брошури и странния тип разположение на материалите.

Щом има клиенти …
За всеки влак си има пътници, както и за всяко списание си има читатели. Но, какво става, когато се появи влакът – стрела. Нама ли хората да минат на него – защото е по-удобно, по-полезно , защото е бързо и по-приятно. Аз бих предпочел да пътувам 3 часа сред уют отколкото 10 часа в раздрънкания влак. А какво ще се случи, ако през тези 3 часа, аз мога и да гледам любимия си филм, ама само за мене, ехххх.

Какво аз искам от едно списание?

 • Да ми доставя ценна информация, където другаде не мога да прочета и която е полезна (!!!) за бизнеса ми или за мене като професионалист или човек
 • Да ми подсказва проблемите, които мога да имам в моята сфера и да ми помага да ги реша.
 • Да ми дава възможност за комуникация с авторите на материалите, ако искам да ми помогнат. Авторите да са специалисти, а не преводачи на чуждо съдържание.
 • Да мога да си поръчам материал само за мене с мой проблем и мое решение, което да реша дали искам да споделя с другите.
 • Да мога да гледам видео и да слушам аудио, а не само да прелиствам страници или да чета файлове.

Ето при такива условия, аз бих си платил билета за влака стрела и с кеф бих си спестил времето и бих се возил удобно. С удоволствие ще отделя и 3 часа да прочета списанието, защото ЗНАМ, че там ще намеря това което търся и дори понякога и идея да си нямам, че може нещо да ми е полезно.

Искам специализирано издание за бизнеса и за Интернет. Искам модерен подход към клиента, искам и нови технологии. Стига с този Гутенберг, дайте ми свобода, технология и информация.

Решение
Много искам нали? За това реших да започна инициирането на едно такова списание, което в интерес на истината вече е в доста развита фаза. До края на следващия месец, ще можете да получите брой 0 (пилотен) на изданието, наречено „Business Web“.

bwq.png

Очаквайте скоро и сайта му с повече информация за абонамент и за начина по който всеки може да поръча материал и да има списание само за него. Да, свой собствен брой със насоките, които вие зададете. Какво по-хубаво от това.

В първия брой ще се спрем на следните теми:

   Какво е Community Management и как да го използваме за да подобрим работата ни с клиентите
   Какво е нужно за да работи една малка офис-мрежа. Компютрите са една началото
   Теория на социалните мрежи. Защо повече компании пускат свои социални мрежи?
   Serious games. Kак да оценим персонала си и как да работим с него и как да определяме и решаваме проблемите
   NFC – технология и примери за идеите на бъдещето. Дали безконтактната комуникация е бъдещето

A вие какво искате да има? Дайте предложения за теми и проблеми?

Искате ли повече информация?

Ако желаете да бъдете уведомени, когато уеб-сайта на „Business Web“ излезе, моля запишете се от тук. Записването не ви ангажира с нищо.

2 мнения за “Качеството преди всичко или …? (Списание 2.0)

 • Reply Nikola 25.03.2008 at 22:18

  идята ми харесва подкрепям те

 • Reply Списание 2.0 24.03.2008 at 17:31

  […] Качеството преди всичко или …? (Списание 2.0).Списание з

Оставете ми коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.