Софтуер под Линукс за управление на проекти.

Много пъти ми се е налагало да си издирвам софтуер за някакви цели, ето, че ми се наложи да направя такова търсене и за софтуер за управление на проекти. Няма да ви изненада факта, че такива са малко в сравнение с тези за под Windows, нали? Описаният тук софтуер и само дестоп софтуер, няма да се спирам на уеб-базирания, понеже такива примери много.


Изборът

Ще се постарая да опиша всичките си “За” и “Против”, вие можете да си изберете.
Първият продукт, който аз ползвам всеки ден в работата си е Planner. Той стартира като проект в Imendio и в последствие се прехвърля към общество на разработчици, което и до сега се грижи за него, като както можете да забележите, това е доста добре, имайки предвид плановете за развитие.

Какво е Planner?

1) Planner – типичен софтуер за управление на проекти, включваш в себе си, задачи, ресурси, групи потребители, диаграми и … това е. Това е наистина уникален продукт, които е едновременно много лесен за употреба, но и полезен. Има възможност за прехвърляне на проекти от MS Project чрез XML и има възможност за показване на проектите в HTML формат, който е добре подреден и функционално преценен да върши работа.

За да стартирате нов проект, е необходимо да пуснете програмата и:

1) Да въведете ресурсите, които ще работят по този проект, като освен човешки ресурси. можете да рзпределяте и материални такива.
2) Да въведете задачите, като имате йерархична структура и зависимости на една задача от друга
3) Да зададете сроковете и кой с какво ще се занимава.

Интерфейсът е много интуитивен и с програмата се работи много лесно, ако не се лъжа е преведена и на български език.

Как изглежда
planner

Да си го вземем?
Aко вече сте с Gnome, го имате инсталиран, ако не е така, можете да научите повече за него тукАко искате да го ползвате под Windows, можете да го направите по следния начин, описан тук.

Подобни проекти:
KPlato
GanttProject

Оставете ми коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.