Списанието за отворен код и култура, първоначално се издаваше в PDF формат и имаше над 100 000 сваляния, което си е своеобразен рекорд за такова издание в България.

Сега, списанието излиза с нов формат – изцяло уеб базиран, подготвен със свободен софтуер, с много повече актуална информация, аудио/видео подкаст, с преглед на актуалните блогове свързани с тематиката на списанието и повече он-лайн съдържание.

Навигация
– Ако искате да видите статиите в броя подредени по категории, кликнете на Основни теми
– Ако не ви харесват цветовете на сайта, можете да си ги персонализирате, както желаете. Имате пълен контрол върху това от менюто ‘Персонализация’ в горната лента.
– Aко искате да публикувате статия или новина, регистрирайте се oт менюто ‘Вход’ и ни пишете за да ви активираме профила.

Брой 3.1 – акценти и основни теми

Свeжо
Firefox взе наградата за най-добро средство за достъп до уеб на наградите WebWare. На второ място е Opera, а на трето е IE. WordPress, който задвижва и този сайт, взе първо място в категорията за уеб-публикуване.
Linux сертификация, ли?
Едно от най-страшните неща за един специалист е да се яви на сертификация, за да докаже знанията си.

Дали това става, защото, всеки си мисли, че знае толкова много, че не е нужно да си губи времето и средствата да се явява на безмислен за него изпит или пък ‘уж специалиста’ знае само много малко от нещата, който наистина трябва да знае? Всеки сам ще реши за себе си.

OpenFest 2007
Oрганизационният екип на празника на свободата “OpenFest”, обяви, че датите за провеждане на събитието са 27 и 28 октомври 2007 година. Очаквайте много новини в специалната рубрика за OpenFest.
Fedora 7 Moonshine
На 31 май се появи версия 7 на Fedora. Fedora e Linux операционна система в която са интегрирани и показани най-новите постижения на софтуера и идеите с отворен код и на свободния софтуер.
Както знаете досега операционната система се наричаше Fedora Core последвана от версията си. От тук нататък благодарение на сливане на две основни направления от проекта Fedora, името се сменя.
Шрек 3 и Линукс
Какво общо има линукс с предстоящия да излезе филм по екраните у нас. Вижте в този материал.

Оставете ми коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.