ОpenClub – Велико Търново

лого на клуба

Целта на този клуб е да събере на едно място всички хора и фирми интересуващи се от свободни технологии и принципи. Ако сте фен или сте чували нещо за следните неща, то тогава мястото ви е тук:

1. Отворен код
2. Свободен софтуер
3. Gnu/Linux
4. Unix
5. *BSD
6. Отворени стандарти
7. Свободна комуникация

Освен събирането на хора с еднакви интереси, ние сме си поставили за цел и популяризирането на горните понятия в региона около Велико Търново, за да може старата столица, да стане новата столица на свободата в технологиите. Затова, ето какво ще правим конкретно:

* Ще популяризираме свободните операционни системи с Install фестове, баркампове и други събития с такава насоченост. Ще бъдем и част от големия OpenFest, всяка година;
* Ще осигуряваме материали и обучение на всеки желаещ да се занимава с тази тематика. Ще подкрепяме бизнеса, когато има нужда от конкретни решения с отворен код;
* Ще организираме курсове на различни нива и теми;
* Ще се събираме да пием бира и да дискутираме всичко, което ни е интересно.

Aко сте от Велико Търново и региона – запишете се на:
http://openclub.wikidot.com/

2 мнения за “ОpenClub – Велико Търново

  • Reply turin 20.05.2008 at 20:23

    Бого, поздрави за енергията за тия ти идеи! Ще ми се да живеех в Търновo, че да се възползвам… Или пък да взема да се вдигна оттук и да ида да помагам в болярско ;)

    То не пречи ако евентуално имам ходене до старата столица, да си синк-на плановете със сбирките ви! ;)

  • Reply Недков 19.05.2008 at 17:18

    еее Бого направо си мисля че ми четеш мислите. Таман днес си приказвах с един съученик, че като се премести в Търново ще започнеш да правиш интересни сбирги за свободния софуер и там. Не съм от Търново, но този път ако ми позволява времето ще дойда с удоволствие :)

Оставете ми коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.