Безумна идея или идея с мисъл

Вчера подочух за законопроект (или наредба) за забрана (или по-скоро за урегулиране) на рекламни практики, като поставяне на листовки в пощенските кутии и раздаване на промоции на ръка, включително и за набиране на средства (онези с картичките, дето ‘уж’ събират пари за децата).

Какво мислите вие?

8 мнения за “Безумна идея или идея с мисъл

 • Reply Ljube 30.06.2008 at 10:23

  в момента, в който ги забранят според мен ще станат най-авангардния метод за реклама в България… поне според скромния ми опит като българин :)

 • Reply Георги Боцев 28.06.2008 at 21:02

  Добре ще е това да се направи. Имам предвид – вече тествах с надписи на пощенската кутия – „Не пускайте никакви брошури“ и „Тази пощенска кутия има филтър за СПАМ“, но те не дават резултат. Пък за тея които дават брошурите на ръка, лесно се оправям с тях. Те са кадърни млади хора които са попаднали на лоша работа заради някои глупави бг работодатели. Та като им кажа че „имам филтър за СПАМ“ те се отказват да ми дават брошура, и даже се усмихват.
  //ех и аз едно време подавах брошури за 1 месец, та ги разбирам добре.
  Въпреки това от отдавна си мисля че такъв закон е добре дошъл.Подобна идея съм засегнал в един от моите постове относногражданската ми позиция за кметските избори.
  Най-После!!!!

 • Reply GaN 27.06.2008 at 12:55

  Значи, Бого, специално за чисто рекламните материали в пощенските кутии съм много съгласен! Има страни, в които нямат право да ти пускат рекламни материали в пощенската кутия, ако нямат твоето съгласие за това. Това е супер идея, защото не обичам пощата ми да е пълна с брошури и всякакви глупости.

  Като цяло според мен е хубаво да се отрегулират тези неща, за да не ставаме жертви на измами. Разбира се, много е важно как точно ще стане!

 • Reply Миглен 26.06.2008 at 23:10

  Аз намирам за полезно листовките в пощенската ми кутия от Кауфланд и Метро, често ги разглеждам и ходя да пазарувам заради тях. Но всякакъв друг вид рекламни матрияли ме дразни, също така и флеърите дето ти ги бутат в лицето и от неудобство ги взимаш също. Според мен брушурите трябва да се поставят например в кафетата, както е с рекламнит ФЕЙМ картички, които са готини и някои хора ги колекционират.

  А тези дето събират пари за деца са толкова нахални, един пред НДК ме гони километър за два лева преди време. Накрая му дадох щото сигурно щеше до вкъщи да ме придружи и убеждава.

 • Reply pierrot 26.06.2008 at 23:04

  Ами както повечето неща по тези географски ширини – едно се говори, друго се прави. Дано вече сме се отучили от тези вредни навици.
  Иначе – ако се свърши качествено съм за! И ще ти обясня защо – по мой сигнал до Комисията за защита на потребителите се заведе преписка и се стигна до съдебно дирене на наказателна отговорност за подвеждаща реклама именно по пощенските кутии. Някой елементарни правила, иначе няма да се променят количествата хартия.
  А за тези на ръка – ами лично съм чувал за доста големи суми, които се събират без да се отчитат. Ако не се лъжа и журналистически разследвания се правиха на тази тема преди време. Не ми се мисли обаче как ще се създават нови органи за регулация или ще се вменяват нови правомощия и задължения на някой – тия неща са трудни у нас.

 • Reply Иво Апостолов 26.06.2008 at 22:36

  Определено съм ЗА. Аман от „евтина“ реклама.

 • Reply Боян 26.06.2008 at 17:10

  Аз съм ЗА! Поне за повечето от тях. Специално това със спама по пощите е голяма гадория. Макар че това няма да ги спре. Но ще може вече да прекратиш доставката на такива неща вече само с по едно писъмце до издателя на листовката. Щото в момента може да си пишеш до откат и … БРАВО!

 • Reply Ljube 26.06.2008 at 16:36

  Тъжно. Поредният законопроект, проект, идея и т.н. който ще забранява нещо. Остана ли нещо незабранено? Защо трябва ред да се създава със забрани? Тъжно за нас. Явно не можем да се справяме добре със свободата…

Оставете ми коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.