Свободата в Интернет пак е ограничена

Европейските Интернет-потребители може да бъдат лишени от някои от дейностите си заради задължителния антишпионски софтуер, който трябва да използват в интерес на ‘сигурността им’.

Следователно, правото за ползване на свободен софтуер за достъп до Интернет може да им бъде отнето. Също така е атакуван неутралитета на Интернет, както и принципа, че съдържанието на техническите средства не трябва да бъде предварително проверявано.

Според серия от промени, за да използвате Интернет, трябва да разполагате с ТОЧНО ОПРЕДЕЛЕН СОФТУЕР, който да докладва за това какво правите в световната мрежа.

Прочетете повече:
Телеком пакета иде
Свобода, а не страх

Влезте в общността на блога ми.
8269 човека го направиха от 2004 година досега! Запишете се и получавайте нови материали от време на време.
Аз мразя спама. Няма да получавате такъв от мен.

7 мнения за “Свободата в Интернет пак е ограничена”

 1. днес се гласува телеком пакета в европарламента. аз нощес писах на двама от наш’те евродепутати по въпроса и ги замолих да ги отхвърлят промените дето…
  Те и двамата са от комисията дето през април единодушно отхвърли поправките на БонО та се надявам и днес да отхвърлят поправките за интелектуалната собственост. заседанието на еп почна преди повече от час, но може да се гледа само с windows media player, та не знам какво се случва,,,

 2. Бого е прав! Цялата идея не е да ползват това, което получават като информация, защото това ще им се наложи точно 2 пъто за идните 20 години и те ще могат и чрез прокурор да го правят. Идеята е да се знае, че те наблюдават, да се знае, че не можеш да направиш едно или друго, за да не можеш да мислиш свободно. Пример? Столман, който всички толкова „обичаме“ (поздрав Бого). Ако на него му беше наложен тоя начин на мислене (по-скоро начин на страх…) ся щяхме да ползваме свободен софтуер на таратанци….

 3. Абсурдно е. Няма две думи по въпроса, ама толкова абсурдно ми се вижда, че чак неприложимо.

 4. Въпроса не е в накарването на някой да направи нещо, а в мислълта, че такова нещо трябва да съществува.

 5. Да бе да, знаеш ли кога ще ме накарат да ползвам точно определен софт.
  Т’ва са пълни глупости и (се надявам) никога няма да станат.
  Ако случайно станат реални ми да си гледат работата, ще ходя да копам домати. :)

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.