Кой ще ни оправи?

Защо караме като луди по пътищата? Защо при ограничение 100, ни задминават коли със 180. Защо при ограничение от 80, лъскав джип те притиска да му дадеш път са те задмине със 140?

Кой може да оправи това?

10 мнения за “Кой ще ни оправи?

 • Reply max 09.07.2008 at 11:58

  И аз като пешеходец на много места просто трябва да се движа по улиците, защото по тротоарите са паркирани автомобили. А през това време, на ден се регистрират около 300 нови коли…

 • Reply Калоян 08.07.2008 at 9:51

  Вие сте шофьори, ами аз като съм обикновен пешеходец ? Майтапа настрана, ама отвън е нещо като хибрид на GTA и Кармагедон.

  В Русе пред Кауфланд да Ялта зимата кати чистиха изкорубиха легналия полицай, и още не е сложен. Значи, общината и кмета са за ебане, че не са се свършили работота да го сложат. Ами тъпите шофьори, които въпреки знака не намалят на мястото на изкорубения легнал полицай ? Кой е виновен за тях ? Общината ? Кмета ? Костов ? Царя ? Доган ? Станишев ? Да, ама не.

  Ами милионите боклуци по улиците, от цигари, вафли, билетчета, найлонови кесийки, пласмасови шишета и т.н. Тях кой ги хвърля, а ? Сигурно „олигарсите“ … направо си представям как нощем Костов, Доган и Станишев се събират да ръсят боклуци по улиците ;) „В еди-коя-си-държава знаете ли колко е чисто …“ абе не знам, ама знаете ли колко ще е чисто тук, ако всеки спазва поне някяквя минимална култура и не се хвърля боклуците където им скимне.

 • Reply nik travel 07.07.2008 at 19:49

  как кой нали си имаме КАТ за тези работи

 • Reply Антон 07.07.2008 at 13:48

  Ограниченията на скоростта са по-скоро неактуални. На мен не ми е ясно кой е органа който трябва да следи за тяхната правота. Предполагам че трябва да е КАТ но, както знаем, те дефакто не корегират неточностите а ги експлоатират в тяхна полза… Най-често срещаните от мен са забравени знаци след ремонти по пътищата и около тях.

 • Reply Богомил "Бого" Шопов 07.07.2008 at 13:04

  Не мислиш ли, че ограниченията на скоростта да направени с цел така. Сигурно има и нереални, но си мисля, че повечето са правилни.

 • Reply Кирил Владимиров - NetCutter 07.07.2008 at 12:59

  Бого, наистина е досадно това. Но не можеш да не се съгласиш, че на страшно много места ограниченията за скоростта са просто смехотворни, само и само да застане там някой с радарче и да те ошушка :)

 • Reply Anton 07.07.2008 at 12:55

  Защото са спокойни че дори и да се размаже автомобила някъде, застрахователите ще им го възстановят. Това е все едно че се играе на игра с много „животи“. Най-простото противодействие за което се сещам е да се намалят животите: Минаваш на червено – три месеца си без застраховка. Повтаряш – шест месеца. Така ако в периода на забраната катастрофираш, си плащаш всичко (лизинги ремонти и т.н.). От това и застрахователите печелят – забрана не означава че не се плаща застрахователната такса.
  Така този който го хванат с превишена скорост като знае че на следващия завой ако направи катастрова ще плаща всичко от джоба си, по друг начин ще кара…
  Не съм напълно сигурен, но мисля че подобна схема е приложена в някои от щатите на Северна Америка…

 • Reply stan 07.07.2008 at 12:21

  Проблемът не е само в скоростта, а и в изключителната наглост на хората (особено в скъпи автомобили). Тази сутрин, при цялото задръстване в София, някакъв лумпен в нов джип БМВ стоя няколко минути като първа кола на зелен светофар и си говореше с някаква фуста на тротоара. Никакви клаксони на колите зад него не му повлияха. Просто си свърши разговора, светофара светна червено и той потегли (на червено естествено).

 • Reply Богомил "Бого" Шопов 07.07.2008 at 12:10

  Как? Дай ми пример как?

 • Reply Росен 07.07.2008 at 12:07

  Ние трябва да си го оправим сами. Ако ние не се променим няма кой.

Оставете ми коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.