Айде и аз да се намеся в националната сигурност

Току що разбрах, че ще участвам в конференция на тема за „Политика и Национална сигурност“. Ще говоря разбира се за врагът на националната сигурност Интернет и защо не е хубаво да се събират данни за всички потребители на световната мрежа с презумцията, че може да станат престъпници някой ден.

Освен това, ще говоря и за социални мрежи, но не за сайтовете, а за неща, които съм започнал да развивам тук.

Конференцията ще се проведе на 2 и 3 октомври.

Влезте в общността на блога ми.
8269 човека го направиха от 2004 година досега! Запишете се и получавайте нови материали от време на време.
Аз мразя спама. Няма да получавате такъв от мен.

5 мнения за “Айде и аз да се намеся в националната сигурност”

  1. Интересно, като се върнеш да разкажеш. И аз мисля, че някои данни трябва да се събират. Например сайт за поръчка на книги събира данни като име и адрес на поръчка, дори банкова сметка ако се поръчва чрез карта.

  2. :) Да нямаш нещо общо със Симеоново :) Информацията не трябва да се събира и най-вече съхранява, най-малкото по-начина по-който става сега. Тази информация е на човека, а не обществено достъпна, най-малко МВР достъпна.

  3. Някой, по някакъв начин трябва да събира информация. Важно е как и защо. Презумцията, че идентификационни данни на всеки един ще бъдат необходими във всеки един момент е просто … неизкоренима. Би било интересно да се проследи – ако някъде ще има качени клипове, ще съм ти благодарен ако кажеш!
    Поздрави от Русе!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.