Пак за правата на хората

И учениците са хора, но се оказва, че нямат права. Според министър Вълчев те са само пасмина за наблюдение и оптини мишки за навличане с униформи.

Ето какво се случва и на този фронт. Личи си огромното желание на цялото правителство за наблюдение на всички по всяко време. Така щели да се решат проблемите? Дали си вярват? Дали им вярват?

Влезте в общността на блога ми.
8269 човека го направиха от 2004 година досега! Запишете се и получавайте нови материали от време на време.
Аз мразя спама. Няма да получавате такъв от мен.

3 мнения за “Пак за правата на хората”

  1. Учениците са най-безправните хора. Завърших преди две години и противно на очакванията си, се почувствах за първи път човек. В училище и чистачките раздават заповеди на учениците и стоят много над тях в йерархията. Уж училището е създадено, за да обслужва учениците, а те всъщност са неговите роби.
    Това е поредното безумие. Опитват се с тия камери да компенсират тоталната некадърност и безпомощност на учителите, защото по-голямата част от тях нямат дори минимални качества, необходими за тази професия. Изобщо не се говори за човешки права на учениците, защото не се считат за хора, а за … ученици.
    Това е някаква тотална гавра вече. :/

  2. Бе ти явно скоро не си влизал в училище и не знаеш каква анархия може да бъде в часовете :) Ако това им е идеята – хубаво, ама няма да помогне изобщо. Истината е в подходящите учители по-скоро. Нито тия, на които не им пука и само влизат, за да си изпеят урока, нито пък и тези, които се правят на строги стават. Трябва някой, който да направи урока интересен за всички. Като намерят повече такива хора няма да им трябват камери. Само да не стане тогава като с MS софтуера – „Ами да, не е най-доброто, ама ние ще го купим“ :D

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.