Светът е голям и спасение дебне отвсякъде

Снощи гледах този филм. Почувствах се, все едно съм на покрива на плевнята на село и гледам в сеното в което да скоча. С едната ръка съм се хванал за дирека а с другата си навивам крачола, за да не ми влезе сено като скоча.

Филмът е като да скочиш сеното и лека по лека докато падаш да си спомниш за нещата който ще правиш след това, да си спомниш бъдещето, да надмине себе си и да намериш онова нещо, което те прави безсилен и когато разбереш какво е, да си кажеш .. е, светът е голям и спасение дебне отвсякъде.

Уникално добър филм с българско участие в него.

Влезте в общността на блога ми.
8269 човека го направиха от 2004 година досега! Запишете се и получавайте нови материали от време на време.
Аз мразя спама. Няма да получавате такъв от мен.

15 мнения за “Светът е голям и спасение дебне отвсякъде”

  1. Филмът е много приятен за гледане. Малко не съм съгласна, че нямаше кой български актьор да изиграе главната роля… От друга страна за всеки не-българин това нямада има значение. Хубаво разказана история. Много се зарадвах на това, че когато слушаш саундтрака си представяш съвсем други неша, а филмът те изненадва със съвсем различна история.
    Браво на екипа!

  2. Филмът е повече от перфектен. Уникално разтрогващ и едновременно с това от него лъха толкова оптимизъм и надежда в бъдещето! Направо ми се прииска да ръкопляскам в кино салона след края на прожекцията, така както ми бяха насълзени очите…

  3. музичката е супер, филмчето е наистина изключително сладко.. много ми хареса.. за щастие го няма (или аз поне не съм го виждала) по торент сайтовете.. заслужава си да дадете 5-7 лева в някое кино и да се насладите на българското изкуство.. щото аз тъкмо бях стигнала до извода, че бг киното показва прекалено песимистично живота.. и това ми върна надеждата.. евала.. изгледах го.. и като излизах от киното и се чувствах изпълнена с енергия.. всеки път, когато поглеждам към плаката и се усмихвам..

  4. @Dan Това би било добре. A ако има повече информация – сподели я.

  5. Има планове филма в скоро време да тръгне на турне из България. Това ще се случи в повечето по-големи градове независимо дали има киносалони. Въпрос е на време и подготовка.

  6. Ако сега в Русе няма кино, то след няколко години никъде няма да има :) Нали знаеш, че там нещата винаги стават първи…

  7. абе от каде мога да си го изтегя този филм маи че този филм го няма в замундата аре ми пратете линк на меила

  8. Това е друга (болна) тема… Нали знаеш как ще се гледа – или рипнат, или ако по някаква щастлива случайност съм във Варна или Велико Търново, и там го дават ;)

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.