Как мина семинара на bgSite 2008

Така или иначе прекарах предната нощ в хотел форум, щото нямаше къде да спя. Рано, рано сутринта отидох да закуся и видях, че вече първите хора бяха започнали да идват. Присламчих се към Биляна и Силвина от .NET списанието и даже си поговорихме за техните реклами по Zrock :)

След това дойде целия екип на СЕП, който трябваше да дойде и се преместих при тях да си поговорим разни неща и да пием кафе.

Залата се оказа пълна до средата като влязохме всички вкупом, даже някой се беше настанил на моето място отбелязано със жилетка и зареждащ се телефон. явно задните места на залата са по-предпочитаните от предните (все едно сме в училище :)).

Започнахме навреме с първата лекция на Майкрософт. Илия Йорданов обясняваше нещо за silverlight, даже спомена веднъж и за линукс версията moonlight.  Неприятно впечатление ми направи, че използваше много чужди думи, адаптирани директно в езика – нещо което ме дразни много в последно време.

юзъра деплойва апликейшъна

и такива разни неща, които се считат за непреводими и с идеята, че хората изглеждат по-важно продължават да ги използват. Другото странно беше, че при повечето въпроси, той казваше ‘питайте колегите от Майкрософт’ – а, нали беше лектор на същата компания :) Иначе лекцията беше интересна, макар да беше разбрана от 3-4 в залата.

Следващата лекция беше на СуперХостинг, лектор беше Любомир Русанов – на мене ми беше страшно интересна и показваше какво е споделения хостинг като за обикновени хора :) Добра подготовка и добро представяне.

След това беше моята лекция, която не беше много добра, но успях да покажа максимално много неща за 30 минути с които разполагах. Благодаря на Oggin за това, че ми даде да ползвам неговия гръцки ASUS и интернет връзката си към Мtel, за да си направя демонстрацията. Така и не успях да ‘хвана’ въздушния Интернет

След мене беше лекцията на една зла кака, която хем иска да и отговаряме на въпросите, хем се сърди като и отговаряме. Към 5-6 човека си излязохме веднага и част от тях отидохме да хапнем. Представянето на лекции на такива събитие, трябва да е в дискусия и отворено към публиката, а не течащи слайдове със скучни неща, които така или иначе хората знаят.

Организацията беше добра, макар, че нямаше през цялото време кафе, като минали години, а за кафе маниак (ДАНС, сложете и това в досието ми) като мен това си беше проблем :) Майтап. Всичко си беше много добре, техниката работеше перфектно, само дето имахме по 30 минути за лекция :) Тъкмо загрееш и свършва лекцията.

Въпроси

Имаше доста въпроси към моята лекция, но си тръгнах, защото трябваше да хващам автобуса за Велико Търново, та някой ако е бил там и има въпроси, може да ги зададе тук.

Ресурси

Огнян е писал малко за цялото събитие, дори и за моментите които му се губят  :)

Жюстин е писала малко за това, също – без моментите които се губят. В коментарите ще намерите и препратка за създаващата се мафия в България. Да видим сега кой е ‘тутото на всички капи’.

Oще една добра публикация за семинара.

А вие бяхте ли на семинара или на събитието – какво мислите?

Влезте в общността на блога ми.
8269 човека го направиха от 2004 година досега! Запишете се и получавайте нови материали от време на време.
Аз мразя спама. Няма да получавате такъв от мен.

13 мнения за “Как мина семинара на bgSite 2008”

 1. @Мариуш – ще отговоря в специален пост за целта. Мерси за въпроса

 2. @rahena – С удоволствие :)
  @Жюстин – може би 2 дена семинар с повече провокации би могъл се получи :)

 3. нещо против да се поразисква малко по-широко и задълбочено този… феномен? (с цялата ми симпатия към Бого Шопов и каузата)

 4. благодаря Бого!
  лекторите бяха много, трябваше да са по-малко за повече време
  говорим за web 2.0, пък хората не са готови за диалог и на живо, повдигам рамене и се надявам догодина да е по-добре

 5. Pingback: BG Site 2008
 6. Бого, твоята лекция ме обърка :) С какво плащанията през СЕП ще са по-добри от тези през PayPal Direct, PayPal Standart ( с интегриран IPN ) и Protx. Да изключим финасовата гледна точка – питам като разработчик – с какво новият метод на плащане ми помага на мен?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.