Кмета на Търново – евродепутат

Днес си говорих с един журналист от „Борба“ (може да четете тези дни интервю с мен) и от дума на дума спомена, че кмета на Велико Търново, ще се кандидатира за депутат и за евродепутат.

Какво трябва да се направи за да се промени факта, че всякакви некадърници ще позорят България в Европарламента за следващия мандат. Какво му разбира главата на кмета от европолитика, от проблемите на Европа и от това да се защитават проблемите на България също с толкова хъс , колкото и когато защитаваш нещо много ценно – живота си например.

В Европарламента, трябва да влизат хора специалисти, които въпреки отвратителните несъвършенства на европейското законодателство и начин на работа на тази институция да могат да защитават правата на България в много аспекти.

Работата в ЕП е пряко свързана и с нещо, което през последните години нашата държава остава на заден план – това е геополитиката – да, просто си нямаме такова направление и в нито една политическа програма няма да срещнете нито дума за този толкова важен дял на планирането на държавната политика, а ЕП е мястото, където най-много може да се работи в тази насока.

Какво трябва да се промени?

3 мнения за “Кмета на Търново – евродепутат

 • Reply RoujkaBG 13.01.2009 at 19:21

  Ясно е, че правосъдието ни ще размотава и протака делото на кмета до изборите, а после депутат.

  На Румен Петков 4 дела отпаднаха, поради депутатският му имунитет, що да не отиграят същият номер и с Румен Рашев.

  Все Румен, все дела, все едни и същи номера.

 • Reply Каменов 13.01.2009 at 16:38

  Този кмет е голям шарлатанин. В Евро парламента ще ги учи на далавери.

 • Reply Роман Рачков 12.01.2009 at 21:48

  Ами ако не стане евродепутат ще се кандидатира за депутат. Заради имунитета. Просто кюфтето взе да усеща че му лъсва далаверата.

Оставете ми коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.