Кмета на Търново – евродепутат

Днес си говорих с един журналист от „Борба“ (може да четете тези дни интервю с мен) и от дума на дума спомена, че кмета на Велико Търново, ще се кандидатира за депутат и за евродепутат.

Какво трябва да се направи за да се промени факта, че всякакви некадърници ще позорят България в Европарламента за следващия мандат. Какво му разбира главата на кмета от европолитика, от проблемите на Европа и от това да се защитават проблемите на България също с толкова хъс , колкото и когато защитаваш нещо много ценно – живота си например.

В Европарламента, трябва да влизат хора специалисти, които въпреки отвратителните несъвършенства на европейското законодателство и начин на работа на тази институция да могат да защитават правата на България в много аспекти.

Работата в ЕП е пряко свързана и с нещо, което през последните години нашата държава остава на заден план – това е геополитиката – да, просто си нямаме такова направление и в нито една политическа програма няма да срещнете нито дума за този толкова важен дял на планирането на държавната политика, а ЕП е мястото, където най-много може да се работи в тази насока.

Какво трябва да се промени?

Влезте в общността на блога ми.
8269 човека го направиха от 2004 година досега! Запишете се и получавайте нови материали от време на време.
Аз мразя спама. Няма да получавате такъв от мен.

3 мнения за “Кмета на Търново – евродепутат”

  1. Ясно е, че правосъдието ни ще размотава и протака делото на кмета до изборите, а после депутат.

    На Румен Петков 4 дела отпаднаха, поради депутатският му имунитет, що да не отиграят същият номер и с Румен Рашев.

    Все Румен, все дела, все едни и същи номера.

  2. Този кмет е голям шарлатанин. В Евро парламента ще ги учи на далавери.

  3. Ами ако не стане евродепутат ще се кандидатира за депутат. Заради имунитета. Просто кюфтето взе да усеща че му лъсва далаверата.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.