Страх тресе управляващите

Всички вече знаят за протестите пред и и около парламента на 14 януари. От една седмица и нещо, обаче, съдейки и по въпросите на които трябва да отговарям на журналисти и на публикациите в пресата и жълтата преса, прикрита като нормална, модела за избягване на по-големи маси е намерен.

Да, това е провокацията, че ще има насилие. Първо слуховете тръгнаха от пресата, след това съвсем „неволно“ бяха подхранени и от самия мастър Пирински, а днес продължават в много медии в една или друга форма. „Стандарт“, например имат цяла първа страница.

Какво ще промени това?
1: Ще осигури много мотивирано основание за затваряне на парламента утре или за отсъствието на повечето депутати;

2: Ще даде повод за изключително голямо полицейско присъствие;
3: Ще намали желанието на много хора да дойдат на протеста;

Ненадейна подкрепа се появи за този слух в лицето на Боян Расате, който коментира, че той имал информация за това и по-точно имал усещания, че щяло да се стигне до пускане на кръв (по информация на НОВА телевизия). Да се чудиш той сега на коя страна е и защо играе по свирката на управляващите.

ТАКОВА НЕЩО НЯМА ДА СТАНЕ! ПРОТЕСТЪТ ЩЕ Е МИРЕН И ЦИВИЛИЗОВАН.

Въпреки провокациите, много хора ще има утре пред парламента в 11 часа. Много хора ще има и в Интернет, които ще стачкуват и протестират по много начини, защото е време за промяна.

Вземи си банер и подкрепи протеста:
Аз подкрепям националния протест на 14 януари

13 мнения за “Страх тресе управляващите

 • Reply nikodim peshterov 13.01.2009 at 22:40

  Може да стане нещо по-добро ,ама трябва първо да избесим поне двама-трима ,аз много си харесвом от време оно, оня с мазната усмивка Мафиянски ,но и на онова прасе Ал.Божков не бих му отказал сапун за въжето.

 • Reply tatata 13.01.2009 at 21:04

  Свежо: Бого,Богоо!Виж какви хора ви подкрепят.

 • Reply tatata 13.01.2009 at 19:07

  Свежо: Бого , Богооо !
  Вятър те вей на бял кон с тоз червен шал !

 • Reply Станчев 13.01.2009 at 19:53

  65 годишни приемате ли на протеста. Мисля да ви подкрепя, младежи и недоволни от този живот

 • Reply RoujkaBG 13.01.2009 at 18:40

  Я, тоя Марти- блогов цензур ли е или самото ДС?

 • Reply Casper 13.01.2009 at 13:34

  То май точно това е проблема, че протестите са мирни и цивилизовани, следователно в много случаи безрезултатни. Те в парламента ще почнат да се радват на протестите – „Утре протест, значи още един почивен ден…“

  Искрено се надявам утре да има ефект от всичко това.

 • Reply Богомил "Бого" Шопов 13.01.2009 at 10:44

  @Радо – това май е включено в промените на закона за митингите. Мислиш ли, че парламента е с голямо обществено значение? Ако беше така, нямаше да има протести :)

 • Reply Богомил "Бого" Шопов 13.01.2009 at 10:43

  @Радо- имам подобна информация и аз, нещата от гледна точка на Парламента не са, че протестите са на недоволни граждани, а са че са заплаха за парламента и за самите депутати.

 • Reply Радо 13.01.2009 at 10:43

  А, пропуснах нещо, което обсъдихме преди 5 дни, но не исках да го публикувам, за де им давам идеи – проектозакон за забрана на протестите около сгради с голямо обществено и национално значение…

 • Reply Богомил "Бого" Шопов 13.01.2009 at 10:42

  Марти – ако не ти харесва, не чети :)

 • Reply Радо 13.01.2009 at 10:38

  Управляващите обсъждат как да елиминират „заплахата за сигурността“, както наричат предстоящия протест. Информацията ми е през една ръка, досега не ме е подвеждал човекът.

  Под елиминиране на заплахата се разбира масирано полицейско присъствие (МНОГО масирано), план за евакуация, както и постоянно наблюдение и опит за набелязване на организаторите. Ако ситуацията е сериозна, могат въобще да не остават в парламента до 11 ч. Следят се сайтовете, които пишат за протеста.

  Ще се опитаме да се ориентираме какви инструкции ще получат полицаите.

 • Reply Марти 13.01.2009 at 10:24

  Бого… виждам, че имаш активна гражданска позиция, в смисъл разбрахме, едва ли има човек в България дето не разбра. Моля те смени малко темата, че то се превърна вече в спам. Кажи нещо пък и помълчи малко.

 • Reply Павел Николов 13.01.2009 at 9:30

  Тези наистина утре може и да не се явят на работа. Аз обаче ще съм там.

Оставете ми коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.