В края на мандата разумът надделява

Посланията, които отправяхме през последните 3-4 години най-сетне достигнаха до умовете на евро-институциите.

Ето и поредното доказателство, което ми дава сили да продължа да излъчвам посляния в тази насока:

Европейският съюз се нуждае от нови правила за свалянето на файлове от интернет, които биха могли да направят по-лесен достъпа на потребителите до музика и филми, без те да прибягват до пиратство, заяви еврокомисарят за информационното общество и медиите Вивиан Рединг, цитирана от Ройтерс.

Очертавайки какви следва да са приоритетите на ЕК през следващите пет години, Рединг изтъкна, че Комисията трябва да обмисли нови закони, които биха могли хармонизират интересите на притежателите на интелектуална собственост и потребителите, които сърфират в интернет.

Сегашните закони са неразумни, тъй като изглежда предразполагат хората, особено младото поколение, да станат интернет пирати или да свалят незаконно информация, добави тя.

Интернет пиратството, изглежда, става все по атрактивно особено за „дигиталните маниаци“, посочи Рединг, позовавайки се на изследване, което показва, че 60% от хората на възраст между 16 и 24 години са сваляли от интернет аудиовизуално съдържание без да плащат.

Еврокомисарят за информационното общество и медиите посочи, че друг неин приоритет е да ускори дигитализацията на книги (преобразуването им в електронен файл), тъй като 90% от книгите в европейските библиотеки вече не могат да се купят на пазара.

Европейската комисия трябва да се стреми да насърчава плащането чрез мобилни телефони, като предложи общи правила.

По материал от Вести.бг

Оставете ми коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.