Twitter, Oauth и Фортумо (как да променяме twitter чрез SMS)

Вчера в свободното си време направих едно интересно приложение, комбиниращо SMS канала на Fortumo, оAuth API на twitter и малък сайт за управление, което в крайна сметка дава възможност да променяте състоянието си в Twitter през SMS съобщения.

Имах в началото малко проблеми с кодирането и с недочитането на изискванията на Oauth, но вече всичко работи както трябва и поне аз ще си го ползвам, когато не съм онлайн и нямам достъп до Интернет :)

Как работи всичко това, можете да видите тук. Разбира се, че цялата част е написана на PHP, макар, че се изкуших да я надраскам на нещо друго, но за съжаление не ми остана време.

Услугата е отворена за всеки, който има twitter и телефон :)

Влезте в общността на блога ми.
8269 човека го направиха от 2004 година досега! Запишете се и получавайте нови материали от време на време.
Аз мразя спама. Няма да получавате такъв от мен.

8 мнения за “Twitter, Oauth и Фортумо (как да променяме twitter чрез SMS)”

  1. Бого, не че искам да те подбивам, но Twitter си има вградена тази функционалност. Пращаш SMS на +447624801423 и ти се обновява статуса. Работи с кирилица – проверено е. И поне моя оператор си го таксува на стандартната цена „sms към други оператори“. Само като е на кирилица май са по-малко символите, но twitter автоматично го реже и ти слага 2 туита.

  2. Вместо да пишеш за Laconica, се занимаваш отново с външни хакове за този closed silo… Ти си знаеш, просто ти се чудя защо си хабиш силите по тоя начин. ;)

  3. Измъчил си се за нищо :)

    Тук съм писал как може да стане и без да се пише код: http://tinyurl.com/linkovete

    Не съм го ползвал, така, че незнам дали може да приема кирилица, но поне е на цената на 1 смс без надценка от оператор ;)

    1. Това е по-елегантно, по сигурно и по-бързо :)

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.