Свобода, а не страх 2009

Лого на протестаТази година София, отново ще се включи в протеста „Свобода, а не страх“. Както споменах и миналата година по същото време, има нещо гнило в Европа, че и у нас.

Всички помним, какво се случи с т.нар Наредба за подслушване на Интернет, за което в този блог съм писал толкова много. Всички си спомняме какво става с телеком пакета и с оттеглянето подкрепата на на Евро-комисията на най-важното за гражданите членче, за защита на правата.

Манията за наблюдение и подслушване нараства. Наблюдението се увеличава особено много на работното място. Служителите са наблюдавани в работната им среда, а понякога дори и личният им живот не е пощаден. В същото време държавните институции не пропускат възможността да ни регистрират и наблюдават.

Без значение какво правим, на кого се обаждаме, къде ходим, с кого сме приятели, какви са интересите ни, в кои групи участваме – „Големият брат” правителството и „малките братя” от бизнеса знаят всичко това с все повече подробности. Произтичащата липса на поверителност застрашава нашето общество.

Хора, които постоянно усещат, че ги наблюдават и следят, губят желание да се борят независимо и смело за правата си и за едно справедливо общество.

Затова, отново и тази година голямо движение от организации ви приканваме да излезем на денят за действие 12 септември и да покажем, че ние сме тези, които ще формират политиките за гражданите – защото сме самите граждани.

Ние не искаме да бъдем наблюдавани постоянно, не искаме дори на работните места да бъдет под постоянен контрол, не искаме да се създават все повече бази данни с лична информация и не искаме да се нарушава нашето лично пространство.

ВИЖТЕ ОТ ТУК ИСКАНИЯТА, ПРИЗИВА ЗА УЧАСТИЕ, КАКТО И КАК МОЖЕТЕ ДА УЧАСТВАТЕ.


МОЛЯ ВИ ЗА ПОДКРЕПА, КАТО СЛОЖИТЕ БАНЕР ИЛИ ПИШЕТЕ ЗА ТОВА В СВОЯ САЙТ, БЛОГ ИЛИ ДРУГА МЕДИЯ.

Свобода, а не страх 2008.

2

Вижте от тук, как премина събитието през 2008 година

3 мнения за “Свобода, а не страх 2009

Оставете ми коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.