Пиратска партия в България

Инициативен комитет започва стъки по регистрация на Пиратска Партия у нас. След многото опити да се регистрира такова движение, това ще е успешния опит.

Ако искате да станете учредител или да научите повече за идеите и задачите на партията – кликайте на този линк:
Пиратска Партия в България

Трите основни неща, които изповядва Пиратската партия са нуждата от защита на гражданските права, волята да освободим нашата култура и прозрението, че патентите и частните монополи вредят на обществото.

Защо този проект ще е успешен? Защото, хората които сме се заели с това, знаем какво правим, защото има вече общество, което мисли за правата си, включително и ти и защото вече здраво работим, паралелно с регистрацията за законови промени и за промени в мисленето.

Пример ли? Ето – във вторник, сме на среща със ректора на СУ, за да говорим за нашите притеснения по повод на слагането на камери и магнитни карти в СУ

Стани пират и се бори за правата си.

9 мнения за “Пиратска партия в България

 • Reply Влади Николов 03.04.2010 at 23:54

  Честита пролет.
  Много отдавна не сме се чували май. Без да искам анализирах разговора ни досега-направи ми впечатление, госпожо Делчева, че допускате доста правописни грешки, което е знак за ниска обща култура и липса на добро образование. Чудно как сте стигнала до високия мениджърски пост, който заемате. Плюс това не исках да коментирам пряко голяма част от думите Ви, но някак си вече не мога да се въздържа. Госпожо Делчева, завистта ми трябва да заслужите с доста упорит труд, но вижте-съжалението ми получавате безплатно.

 • Reply Владимир Николов 25.02.2010 at 13:25

  Госпожо Делчева, явно не искате да ме разберете правилно и се опитвате да остроумничите на база казаното от мен. Очаквах да проявите повече чувство за хумор относно моята „покана“. Не влизайте в ролята на психолог, не Ви отива, а и не мога да разбера как при такава убеденост в правотата Ви се палите толкова много :). Не бихте могли да нараните самочувствието ми, понеже няма как да го направите. Както Вие, така и аз, имаме право да изразяваме личното си мнение. Времето би могло да покаже много повече, отколкото аз и Вие можем да кажем. Желая ви успех! :)

 • Reply Шени Делчева 24.02.2010 at 23:19

  Пак да кажа – аз не ви познавам.Нали разбирате и че не горя от желание да се запозная с вас при положение че говорите срещу нас с такава злъч. За какъв цирк става дума тогава, в който двамата сме играели заедно? Пак ще кажа и че явно не ни познавате защото иначе нямаше да твърдите подобни неща. Всичко, което правим е с уредени права и ако ни познавахте щяхте да знаете. Разбирам, може би не ви се иска да вярвате, но нали разбирате че не всички фирми са еднакви. Съжалявам ако по някакъв начин нараняваме самочувствието ви, но повярвайте ми не го правим за да ви нараняваме.

 • Reply Владимир Николов 11.02.2010 at 13:54

  Уважаема госпожо Делчева, наистина нямам честта да Ви познавам лично, но може би някой ден бихме могли да се запознаем и да пием по кафе или чай, докато си говорим за номерата в цирка, в който и двамата играем.
  За сметка на това познавам начина на работа и мениджъра в един от клоновете Ви и не мисля, че изразеното от мен лично мнение е проява на слабост…слабост се проявява на база страх, а мен не ме е страх нито от Вас, нито от компанията Ви или от нещо, свързано с нея :) !

 • Reply Шени Делчева 09.02.2010 at 20:54

  Здравейте Владимир Николов,
  не ви познавам и не бих искала да ви отговарям защото не искам да бъда груба. Явно не ни познавате. Това, че ни наричате „скапано ISP“ ми говори за слабост …

 • Reply Владимир Николов 05.02.2010 at 22:16

  Шени, ти си последният човек, който има правото да коментира подобен род инициативи и да говориш за защита на авторски права, при положение че скапаното ти ISP се издържа главно на база нелегални фирмени торент тракери и свързаност на измъчените ти абонати към тях. Да не говорим за нелегалните Ви кабелна „цифрова“ телевизия и още куп от бабаитските Ви прояви. И имаш наглостта да коментираш и да говориш, че правите опити да легализирате тегленията посредством заплащане на усулги(макар и на „приемлива“ цена, ако изобщо при при Вас същуствува такова животно). Срамота е!!!

 • Reply Шени Делчева 06.10.2009 at 16:58

  Отговарям ти абсолютно честно – много отдавна вече интернет се ползва за много други неща.Хората могат да плащат през нета, а фирмите да си изпращат например документите в НОИ или на други места, лекарите проверяват дали са здравно осигурени пациентите им и също пращат данните през нета, адвокатите правят справки за законите през нета, аз се информирам за телефона на някое интересно местенце за да запазя маса:) ….., много е ограничено това мислене че интернет се ползва само за ICQ, skype или facebook и разбира се за пиратстване според теб!Колкото и смешно да ти звучи и може би няма да разбереш , но аз ти казвам съвсем честно : не ползвам нито ICQ, нито skype, facebook откровенно ме дразни и не влизам, обаче редовно ходя на истинско кино и се кефя.Почти не съм пропуснала интересен филм.
  Нормално е хората да имат различни гледни точки.Нашата фирма пише софтуер.За мен е съвсем разбираемо той да има цена и да се продава.За мен е съвсем разбираемо авторите да получават пари за нещата, които на нас потребителите ни харесват.Интересно е обаче какъв е начина по който могат да получават тези приходи.Интернет доставчиците не са вещици и не е необходимо да се изкарват виновни, трябва просто да се намери правилния начин да се продават такъв тип продукти.И съвсем не съм съгласна и в първото писмо казах с фирмите посредници – те ще направят тази услуга толкова скъпа, че тя няма да е интересна на пазара и хората отново ще си пиратстват.За това обаче да се постъпи правилно е необходима воля и трябва да се вземе правилно решение за да бъдат всички доволни.Интернета промени света и ние не можем да останем в стария свят, трябва да влезем в модерния свят и никой не трябва да бъде ощетен.Повярвай ми начин има, стига само да има воля за това :)

 • Reply Gunai 06.10.2009 at 10:21

  Здравей, Шени Делчева!

  Ами за съжаление според мен интернет доставчиците служат точно за това.
  Я ми кажи защо всички тези интернет потребители ПЛАЩАТ за интернет ?
  За да си проверяват електронната поща? или да ползват ICQ? Да, вече се появиха и facebook и skype. Но дали затова? Мислиш ли че всеки втори човек му трябва интернет професионално? ЕСТЕСТВЕНО ЧЕ НЕ. Бяхме свидетели на времето, когато само младежите ползваха интернет. Сещаш се за какво го ползваха – да свялят филми, музика и игри. Сега евала го ползват и старите поколения, ама никой няма да плаща вкъщи, а ще си го ползва от работа, ако не беше downloada на пиратска информация!
  Ако не беше downloada на пиратска информация много малко хора щяха да ползват интернет. Е за какво продавате тия пакети с по 200GB на месец ? За хора, които браузват ли? Или за пирати? Отговори ми честно.

 • Reply Шени Делчева 15.09.2009 at 9:35

  Днес гледах участието ви в сутрешния блок по НОВА телевизия.Радвам се, че вече има такава инициатива в БГ. Фирмата, в която работя е интернет доставчик. Нас много ни вълнува темата с авторските права. Искам съвсем ясно да кажа, че на нас не ни допада идеята държавата да смята интернет доставчиците по подразбиране за най-големите пирати и да налага на обществото мнението, че те се издържат благодарение на незаконното сваляне на филми и музика в интернет. Ние бихме искали да предложим на потребителите си платени услуги (естественно на приемливи цени) и да намерим начин съвсем законно да удовлетворим желанието им да свалят музика и филми от интернет без да накърняваме правата на авторите.Практиката в България в момента е много порочна в това отношение. Ние правим от много време опити да осигурим на потребителите си платени услуги, но стигаме до посреднически компании, които са закупили някакви авторски права, регистрирани са на някакви си острови(искам да кажа че не плащат данъци на нашата държава) и в същото време не предлагащи никакви нормални условия за работа към нас.Фирмите, които се представят че държат авторските права според мен са откровенно рекетьорски и не желаят в истинския смисъл на думата да правят бизнес.Те са си осигурили контакти на нужното ниво(имам впредвид полиция и прокуратура) и се опитват да разпространяват правата за филми и музика по техния си начин.В същото време това , което се прави в държавата не е нормално.Тази кампания с НЕ НА ПИРАТСТВОТО не е най-доброто, което може да се направи. Вие сте абсолютно прави, че носителите на авторските права биха могли да намерят друг начин да получават приходи, непосредственно от свалянето на техните произведения в интернет, само че нали разбирате че посредническите фирми, които имат претенциите да сключват договорите биха останали без приходи.От там всъщност започва всичко.Те искат да се настанят по средата между носителите на авторските права и публиката и да получават най-големия пай.Интернет всъщност позволява да се работи без посредник, което на тях не им харесва.Ако реално се договорят авторите директно с някаква специално създадена за целта организация на интернет доставчиците и предлагането се организира съвсем легално в БГ няма да има пирати и потребителите ще могат да плащат поносими цени за нещата, които искат да гледат или слушат у дома.Въпросът е ще ни оставят ли разни рекетьорски фирми да организираме това?

Оставете ми коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.