УебТех 2010 – какво искаш да видиш?

УебТех е събитие, което се провежда от 2004 година и показва какво се случва и какво се е случило в уеб-технологиите, програмирането, базите данни, софтуерните продукти и всичко, което може да се характеризира с уеб,

Следващата година (2010) ще се проведе неговото поредно издание и мен ми се искаше, да питам какво ти искаш да видиш там. За какво би дал едни 30-40 лева за 2 дни лекции.

Знам, че все нямаш време от писане на код и пиене на бира, но все пак, искам да си кажеш, кой или кои лектори или поне какво теми би искал да видиш през следващото издание?

Aко не си бил миналата година, виж програмата, макар, че тя сама по себе си не говори, чак толкова много.

Имали сме, с течение на времето, гурута по PHP, Perl, MySQL, Ruby и какво ли не, сега можем да направим още по-яко събитие, ако и ти вземеш участие с мнението си.

Благодаря ти предварително за коментара.

Aко решиш да направиш лекция, виж от тук как може да го направиш.

Влезте в общността на блога ми.
8269 човека го направиха от 2004 година досега! Запишете се и получавайте нови материали от време на време.
Аз мразя спама. Няма да получавате такъв от мен.

19 мнения за “УебТех 2010 – какво искаш да видиш?”

 1. Аз пък искам да видя повече лекции за Мобилен маркетинг и маркетинг 2.0
  Вярвам, че това ще са лекции за по широка част от публиката а пък ако има повечко „непрофесионални“ блог-ари, ще може да се намерят и повече клиенти за програмистите :)

 2. Аз пък искам леция за MongoDB/CouchDB/Redis/Cassandra/TokyoCabinet/или която и да е друга NoSQL база, ама да е story form the real life, а не „това е новата система X, с такива и такива фийчъри“ и така нататък преразкавания на сайта на въпроснаия софтуер.
  По скоро да е в духа „Имахме ей такъв конкретен проблем, текущата ни база видя голям зор понеже така и така, намерихме ей тва ново чудо, което пасна кат дялан камък понеже това и това и така проблема вече е решен.“

  Много ли искам? :)

 3. Дерик завинаги :)
  На мен също ще ми е интересно и някоя лекция за perl6 наближава реалното му приложение :)

  1. @dzver – от МС имат лектори, които могат да те накарат да забравиш за това си чувство. Например Владо Чалков ми е винаги било интересно да го слушам, без значение, за какво говори

 4. За да избегнем от фанатизма – SilverLight намира все по-широко приложение и според мен е читав продукт с много възможности и потенциал. (поне от това, което съм ползвал)

  И за да избегнем още от фанатизма – Що е то BizSpark и има ли/ще има ли почва у нас: http://www.microsoft.com/BizSpark/

 5. ASP.NET MVC, jquery, ORM tools. Случайно ли е че всички споменават технологии нямащи нищо общо с Майкрософт или е нарочно? Има ли някакъв религиозен фанатизъм в цялата история ;)

 6. @Борислав – чудесна идея, даже имам някого в предвид :)

 7. @Emil – Java и Ruby винаги са присъствали, поне в последните издания.

 8. Искам да видя повече лекции на тема „Ruby“ и „Ruby on Rails“ . Също така няма да е лошо да има и лекции за „Flex“, „Adobe AIR“ а защо не и малко „Java“ . Стига с това php и wordpress – тези са ни до болка познати и повечето теми за тях са изтъркани .

 9. Видях, че тази година се планират и workshops. Лично на мен ще ми бъде много интересно и полезно да видя Себастиан Бергман, който да поговори на тема тестове в РНР – phpUnit, Selenium, …. и добри практики в тази насока.

 10. Би било интересно ако се намерят лектори за доста популярните напоследък браузър-базирани игри. Такива с месечна СМС такса и такива в които хората си купуват със СМС-и допълнителни екстри.

  Доста българи се занимават с такива, така че сигурно няма да е трудно.

 11. Искам лекция за „информационното общество“ и колко е важно всички да участваме и помагаме в това млади и стари да се научат да използват компютри и всички други удобства и устройства които ни предлагат съвременните ИКТ технологии. В една предаване на „Булевард България“ по Rе:TV Иван Стамболов каза нещо в този смисъл: „Българите като нация и народ сме били изправени през три цивилизационни избора: 1) дали да приемем християнството и да се приобщим към европейските народи, 2) през 19 век когато е трябвало всички да влязат в училищатата и да станат грамотни, и 3) сега, когато трябва да станем информационно общество.

 12. Не знам какво ще е интересно на хората, може би ще е добре да пуснеш анкета?

  PHP фреймуърци, Python, PostgreSQL, JavaScript – YUI 3, jquery.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.