Молове и зрелища (Xfactor, оле)

През уикенда бях в Русе – градът на моловете. Повечето от тях бяха пълни с ..въздух и малко хора. Дори в събота в 10 часа на една от пъртвите прожекции на детско култово филмче имаше не повече от 20 човека. В друг мол, само продавачките стояха и се чудеха защо и днес ги няма румънците.

Икономиката в Русе, както и в повечето градове в България я няма. Всичко е внос от Турция, Китай или нелегално производство на Найк идващо от фабриката до стария тец в Русе.

Всички фабрики са закрити, 2-3 се оправят, като не плащат заплати и гледат как да скатаят от данъци, като перат пари в съседната държава от другата страна на Дунава.

Хляб дори няма – мизерията е по-зле от всякога, но молове има.

Като си гладен не ти трябва да мислиш, защото ще вземе да ти хрумне нещо глупаво – я да си смениш правителството, я да направищ някакъв протест или да потърсиш правата си или да хванеш един кол увит във вестник и да идеш в магазина да се наядеш, като минеш през витрината или през пазача, който ще те пусне, щото бачка за 200 лева, през 2 месеца.

Ето затова има забавления по телевизията – XFactor, „пряка демокрация“ и онова дето канят тъпи политици и ги питат „ще си изпълните ли обещанието“.

Икономика няма, молове и зрелища има.

Влезте в общността на блога ми.
8269 човека го направиха от 2004 година досега! Запишете се и получавайте нови материали от време на време.
Аз мразя спама. Няма да получавате такъв от мен.

Публикувано от

Богомил "Бого" Шопов

Емигрант. Пират. Революционер. А, още интересни факти има тук

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.