Семинар на БГСайт 2006 – 1.0

Тридневния семинар мина много добре. В началото започна с дискусия за блоговете в която взеха участие няколко човека, с после се включи и публиката. Лично за мене представянето на блоговете не беше нещо ново, оше повече че още преди 2 години и малко имах такава лекция на ОупънФеста в София и Пазарджик.

Жоро Вързоновцев
представи някаква интересна визия за какво е това корпоративен блог, която не беше много далеч от безумната истина, че корпоративния блог си е чиста проба ПР. Каквото важи и за всеки фирмен сайт.


Блогът е тогава блог, когато има мислещо общество около него, иначе си е само сайт.

Еленко говори за Капитал и за проблемите и идеите около създаването на блогa на изданието, което аз лично смятам да чета от време на време, но след като го публикуват под моя любим лиценз.

Пейо говори както винаги интересни неща, които дори и на мене ми бяха забавни.

Следобед беше ден на ползваемостта. Има и по-големи простотии, които съм гледал ;) Впечатление ми направиха лекциите на Морис Гринберг и на Павката Калинов.

Първата показа техниките за следене на погледа и вниманието на потребителите на един продукт или реклама, а втората беше за пропуските в полезността на сайтовете и информираността на гражданите по време на изборите за Президент. Стана интересна дискусия между ИО и Павката, която трябваше да продължи, но хората си отидоха.

Оставете ми коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.