Семинар на БГСайт 2006 – 2.0

Третия ден започна за мен от обяд. Преди това си приготвях лекцията. Да както винаги в последния момент. Отидох в обедната почивка с намерение да си изтествам лаптопа дали ще се сработи с техния проектор. Оказа се, че има закъснение в програмата и съм попаднал отново на представяне на Видима идеал с онези бани и коооолко са велики те в Интернет. Освен това имаше ужасна микрофония, а тонколоните бяха усилени до края. Да, аз бях тоя дето почти ги напсувах.

Използвах времето докато те се излагаха пак и отново и за кои ли път (да знам догодина пак ше ги има) да пийна едно кафенце и да си побъбря с Павката. След тази лекция, беше ред отново на Еленко, който направи една от най-стойностната лекция на този семинар, а именно за cross-media рекламата. Даде много интересни примери и идеи. Браво!

След това беше моята лекция, която беше за свободен софтуер във Уеб (*.odp) (*.ppt), а освен това пуснах и Elephants Dream, като пример за това какво може да се прави със свободен софтуер.

След мене говори Здравко, който като гледам не е писал в блога си от година и малко . Той се спря на системите за публикуване на съдържание в Уеб и показа доста неща, които ми бяха интересни. Беше се барнал с тениска на Оупън Фест и заедно с моята за отворения код беше добра реклама на добрите идеи ;)

След това пих кафенце пак с Павката и Коцето и се върнахме за предпоследната лекция, която беше на Виталити Мюзик, чийто представител представи някакви неща и след това започна интересното. Коцето го попита – какъв точно таргет търси в Уеб средите отговора никакъв. Здравко ги погна за Криейтив Комънс – пак бяха неподготвени хората – ама много.

Не ми харесва злобата които хората таят и когато ги попиташ нещо свързано с правата на музикантите или им зададеш прост въпрос, гледат или да те наплюят с тяхната си безочливост и неинформираност или да „си намерят“ спешна работа. Ето затова свободните лицензи, ще печелят все повече и повече подкрепа и ще бъркат в гърнето с меда на точно такива „пишман бизнесмени“.

Лоджитех направиха чудесна лекция, която беше изцяло комерсиална, но на всички достави мноооого голямо удоволствие. Благодарим. Даже си спечелиш мишка от тях – кръстих си я Линус ;)))

Беше добър семинар, лошото е че няма как да избяга от комерсиалното.

Ето и още едно мнение по тази тема

2 мнения за “Семинар на БГСайт 2006 – 2.0

  • Reply Bogomil 17.11.2006 at 14:57

    Мерси. Готово е!

  • Reply Bashev 17.11.2006 at 14:31

    Има пролем с линковете към презернтацията :( , би ли ги фикснал?

Оставете ми коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.