MEP – Member of the European Parliament (Евродепутат)

Може би това решение, ще е изненадващо за доста хора, но тези, които истински ме познават, може би няма да се учудят много. Реших да се кандидатирам за Евродепутат, но аз предпочитам да го приемам повече за член на Европейския Парламент.

2 години
Да, знам, че има още няколко години до тогава, но точно затова стартирам моята малка кампания сега. Искам тези години да покажа, че мога да работя и всеки да види резултата от труда ми и тогава, ако желаете да ме подкрепите. Моето верую, е че всеки трябва да види кандидата си как работи, какво може и това, че може да се справи със всички задачи, преди да го прати да го представлява някъде.

Аз личнo не съм убеден, че хората, които сега са в Европейския Парламент, са доказали, че могат да работят. Те не могат да се справят у нас, а камо ли на мястото където се коват законите на Нова Европа. Колкото и да си вярваме, че законите се гласуват у нас, това е далеч от истината. Повечето големи решения се вземат там, където аз искам да отида.

Имате пробна версия за няколко години, използвайте я, модифицирайте я, споделяйте я.

Какво искам
Искам в Евро-Парламента да има професионалисти, които да коват законите за цифровите свободи, за отворените стандарти, за благото на цифрова Европа, за свободния софтуер, за софтуера с отворен код, за технологиите, за свободата на речта и на свободното изказване на мнение.

– Аз искам да живея свободно;
– Аз искам да мога да използвам всякакви технологии, включително P2P;
– Aз не искам да бъда подслушван и целия мой цифров живот да бъде достояние на службите за сигурност;
– Аз не искам моите данни да стоят в NSA;
– Aз не искам моята държава да е бедна;
– Аз не искам да използвам затворени стандарти и собственически софтуер;
– Аз искам да чуя какво ние всички искаме и да работя това да се случи;

Нека да живеем свободно

Политика
Мястото на политиката е в местните парламенти. В Европейският мястото е за професионалисти и на хора, които имат силно мнение и могат да го отстояват, първо с позиция, второ със знания и най-вече с помощта подходящите хора.

Logo

Заповядайте от понеделник (5.11) в моята приемна на адрес: http://bogoMEP.eu и научете повече за това какво мисля да правя през следващите години и как можете да помогнете. Вие трябва да направите нещо за да променим заедно нещата. Моята кампания ще бъде под свободен лиценз. Нека да видим как Creative Commons и свободното споделяне могат да променят света.

Знам, че задачата е тежка, но аз я поемам. Не това не е шега, а много задачи които чакат да бъдат дефинирани и изпълнени. Разбира се, че идеите не включват само цифровата свобода отворените стандарти и торентите, страната ни има доста проблеми и трябва да се мисли и за тях.

Интересни мнения:
http://www.class.bg/view.php?id=3801
Защо искам да стана Евродепутат

Влезте в общността на блога ми.
8269 човека го направиха от 2004 година досега! Запишете се и получавайте нови материали от време на време.
Аз мразя спама. Няма да получавате такъв от мен.

37 мнения за “MEP – Member of the European Parliament (Евродепутат)”

 1. Много смело, Бого! Подкрепям те. Имаме нужда от такива представители в EP. Ще агитирам здраво ;-) Само да не стане обратния ефект, както май се получи с яицазимитпото.. Иначе имам желанието..

 2. „Човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му ….“

  „I have a dream ….“

  Аз пък съм изключително щастлив, че лично познавам човек който се осмили да мечтае и да направи мечтите си реалност!

  Боги, знаеш ме, че не съм много по приказките, но мога да ти кажа следното … Мечтай и върви нагоре защото го можеш!
  Аз съм с теб, заедно с всички хора които мога да привлека за каузата …

  Кажи какаво трябва да се направи за да вървим напред!

  Успех!
  С теб съм.

 3. Браво! От миналата година се чудя кой от open-агитката ще се престраши да направи нещо подобно. Успех Бого! 10 000 подписа ще събереш, не се съмнявам :)

 4. Може и да е прав turin, но ако не се пробваме няма начин да променим нещо. Поздрави за куража. С теб съм!

 5. Давай смело напред! Харесва ми много идеята ти и смятам, че ще успееш! Подкрепям/е/ те изцяло!

 6. @Peter: Според сега действащият закон:
  Чл. 50. (1) Независим кандидат за член на Европейския парламент от Република
  България се регистрира, когато кандидатурата му е подкрепена от не по-малко от 10 000 избиратели.

  Това, може и да се промени, когато се правят промени за следващото гласуване.

 7. Хм, според мене независим кандидат няма шанс. Нямаше ли и изискване да се съберат поне 100 000 подписа за да може инициативния комитет да може да регистрира кандидата.

 8. @Бого че ще помогна с каквото мога, това е ясно. Чакам обаче да си отвориш приемната и да кажеш как :)

 9. Ха, точно такива хора ни трябват като цяло в политиката, професионалисти, а не професионални политици. Смятам идеята ти за много добра, особенно след лекцията в неделя от EFF и 19те ни „представители“. Според мен нямаш голям шанс, защото мажуритарния вот е доста чужд за народа ни, но знае ли човек.

  @turin : Не мисля. Като цяло е полезно да има по 1 Бого (експертно мнение) във всички нива на властта. Просто става дума за различни по обхват решения.

  Браво за решението, имаш моя глас.

 10. Боги, на мен лично ми допада идеята, ще се радвам да постигнеш (в това число и ние чрез теб) успех с това начинание. Безспорно хората, които те познават, знаят, че си професионалист, че си амбициозен и че си постигнал много за „нашия“ (отворен) свят.
  Както каза Шопов, размаха ти е голям, както обикновено, но аз знам, че си способен да го постигнеш. Надявам се, че ще мога да бъда полезен не само с моралната си подкрепа. ;)
  Подкрепям(е) те в начинанието. Успех!

 11. @Zeal: Благодаря, но има нужда от хора готови да работят за да можем заедно да защитим цифровите свободи и свободите в технологиите. Гласът идва после. :)

 12. @turin: Благодаря. Твоето мнение винаги в интересно, затова те помолих да коментираш. Законите и директивите, които се спускат от ЕП се гласуват там, лобирането за тях става там, дискусиите стават там, ето за това става дума.

  Ако се възобновят дискусиите за Софтуерните Патенти, те ще стават там и ако се приемат, местните парламенти нямат избора да го променят.

  Благодаря ти

 13. Според мен е точно обратното – мястото на професионалистите е в местното самоуправление и в местните парламенти. Предполагам имаш предвид управлението на общините, като казваш „местен парламент“, а не тая подигравка, дето я има в столицата.
  А всичко над местното ниво, всичко, което е по-„нагоре“ и съответно по-далеч от управата на общината, си е място за изпечени професионални политици, тоест хора, които „работят власт“. А не са професионалисти в нещо друго конкретно – каквито според мен трябва да има в местното самоуправление.

  Тъй че за мен това е ход назад, освен че е и голямо предизвикателство чисто кампанийно. За предизвикателството – поздрави че искаш да го посрещнеш. Но иначе за мен е неефективно и гласът ти там ще се загуби и потъне.

  Сигурно много хора ще ти кажат, че „браво, куул, детс дъ уей“, но публицистичната работа за развитие на местно самоуправление, пряка демокрация или ако не е възможно, то поне за прозрачност на местната власт и в същото време развитие на свободната култура е нещо в пъти по-ценно. Аз лично бих заставал зад всяка такава работа. И по същия начин бих странял от всеки опит за „оправяне на нещата отвътре“ – политиката е толкова добре смазана система, че ако опитваш да я промениш, като влезеш вътре, най-много да те смели. Тя за това е направена, за да тушира такива неща…

  Каквото и да решиш, успех – това горното си е моето мнение ;)

 14. Ами Бого,
  Харесва ми размаха на мечтите ти!

  Със сигурност покриваш изискванията за Европарламента – ти си по-свестен, способен и умен от доста хора там!

  Кажи каква ще ти е програмата точно програмата, иначе – подкрепям те.
  ал_шопов

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.