SIM картата може да издържи до голяма температура

general_dual_sim_card.jpg

Поредното попълнение в секцията ми ‘Mobile’ е много интересно проучване на тема до каква темература, може да издържи картата преди да повреди данните си. Това малко ми прилича на серията Брейнияк на ‘Дискавъри’, но все пак резултатите си заслужават вниманието за всеки притежател на такава карта – тоест за всеки, който има мобилен телефон.

Експеримента бил да се съберат 12 различни SIM карти и да се подложат на нагряване с определено ниво на темературата и после да се види как се отразява това на четенето на данните. Ето и какво се получило:

 1. 180 по Целзий – няма никакво нарушение на данните. Тяхната цялост е запазена.
 2. При 450 градуса по същата скала само 1 от всичките карти е оцеляла и 1 е дала малко данни преди да отиде в „рая на SIM- картите“

Изследователите са установили, че 450 градуса е максималния праг при който данните за една такава карта биха могли да оцелеят. Полезно или не – решете сами.

3 мнения за “SIM картата може да издържи до голяма температура

 • Reply Благовест Петров 01.02.2008 at 0:14

  Антон Белев прави подобни опити – http://opasno.com/

 • Reply Маркуча 27.01.2008 at 13:02

  А какво става, ако ги сложиш в микровълнова фурна? Влияят ли се въобще от такъв вид лъчение?

 • Reply VoIP 25.01.2008 at 15:09

  Разчетна работна температура на силициев кристал при оразмеряване на радиатори е 120-130 градуса, очевидно е, че тази на изпитване може да стигне 180 градуса, защото това е доста по-малко от температурата на топене на златните нишки, с които е опроводен кристала към контактните повърхности.

  От гледна точка на надеждността – практическа и на теория след това изпитване картата е за хвърляне, ако можем да си спасим телефонния указател – прави го и си клонираме нова.

Оставете ми коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.