• P2P конференция в България – P2P Conference

  Нещо наистина интересно и уникално по замисъл.

  A каква ли дефиниция може да дадем на P2P:

  logo

  Person2Person : Web 2.0 и 3.0 проекти и инвеститори. Срещни се със хора, говори си за бизнес;
  Person2Privacy : Какви знаем за цифровите права и как да ги браним. Срещни се със хора, говори си за лично пространство;
  Presence2Presence: Какво е това блог. Срещни се със хора, говори за свобода.
  Programming2Programming: Уеб технологиите като цяло. Срещни се с програмисти, говори в байтове.
  Personal e-identity2Personal e-identity: Каква е твоята електронна самоличност? Срещни се с експерти, говори в протоколи.
  Politics2Politics: Каква е политиката и законите за ИТ сферата сега. Трябва ли да се промени нещи? Срещни се с политици, говори умно.
  Participation2Participation: Добави свое P2P определение. Срещни се с нас, сподели идеи.

  Ела !

 • 100 балона за независимост

  На 22 септември се навършват 100 години от обявяването на независимостта на България. На същия ден се пpазнува и деня на Интернет.

  Ето и повода на този малък празник да се превърне в голям такъв. Нека да пуснем 100 балона с логото на празника на Интернет ден преди честванията на нашата независимост и по-този начин да пожелаем независимостта на Интернет да бъде неприкосновена.

  Кога, къде
  Пускането на балоните ще стане в неделя 21 септември пред крепостта Царевец във Велико Търново.

  Хей и аз искам
  Ако желаете да участвате в това предизвикателно събитие – пишете на bogomil@spisanie.com с това какво значи за вас Интернет и ще получите инструкции как да станете притежател на балона и кога да дойдете за самото пускане.

  Настаняване
  Ако търсите информация за настаняване в Търново, вижте страницата, тук.


  Изборажението е под CC лиценз с автор satirinstituteoftherockies.org

 • Избих рибата :)

  Оказа се, че съм бил най-добрия и полезен лектор на IDC конференцията посветена на ИТ сигурността, според проучването на посетителите. (pdf)

  Там говорих за проблемите със сигурността на Уеб 2.0 приложения и за новите опасности в Уеб. Слайдовете, можете да намерите, ето тук. (pdf)

  Eто и няколко снимки в чудесна комбинация.

  bogomil-shopov.JPGbogomil-shopov1.JPGbogomil-shopov3.JPG

 • Представяне на WordPress 2.5 – видео

  Ето видеото от представянето на WordPress 2.5. Лектор е Ники Бачийски, част от екипа, разработващ този чудесен продукт.

  Това е първа част и не е цялото представяне.

  Идея

  Ако искате да знаете повече за това какви ИТ събития се случват у нас и да не ги пропускате, абонирайте се за този сайт или го следете през уеб.

  Ето и видеото:

 • Вечеря с полза.

  Първото събитие от поредицата обучителни вечери, в които ще си говорим по различни теми за нови медии, за тенденции и за обмен на идеи, ще е с тема Community Management или по точно, какво е това общество в Уеб и как да го управляваме и какво представлява професията на един такъв човек и с какво тя или той би бил полезен за компанията или проекта ви.За кого е предназначено това събитие?За хора, които работят в уеб и имат малки или големи рекламни агенции, представители на компании разработчици на уеб-софтуер и приложения и за компании, които биха искали да имат успешен бизнес с помощта на хорaта, които ги са техни клиенти.

  Вижте повече информация тук .

 • Разрешението за протест е получено

  Преди малко от Столична община ми връчиха разрешението за протест по повод на възможността на службите да подслушват електронната комуникация на всеки в страната. Aко искате да споделите своето мнение, елате в четвъртък на един свободен обяд:

  Разпостранете информацията, както намерите за добре. Повече има и тук.

 • Втори блог-събор ще се проведе в София през февруари.

  На 23 февруари във Централен военен клуб в София , ще се прoведе събитие, което ще събере на едно място хора, които пишат в блогове, он-лайн журналисти, свободни хора със собствено мнение и ентусиасти обединени от понятието блог.

  Блогът е личен уеб-дневник в които авторите пишат на теми, които са им присърце и ги вълнуват. Това явление, може да се каже, че е аналог на он-лайн медиите, но без редакторска намеса, без натиск, без цензура. Авторите са свободни да пишат каквото искат и както искат, използвайки всякакви изразни средства.

  Обединението на блогърите по различни остри теми за нашето общество, може само да буди възхита. Проблеми като посещението на Путин, застрояването на Странджа, опитите да се разрушат хотел България и Амфитеатъра, поругаването на ценности и свободи, като правото на свободно изказване, не са оставили безразлични никого. Макар и не винаги на едно мнение, хората пишещи в блогове са с позиция и са активни за да се борят за правата на всички и за това в което вярват.

  По време на събитието, ще се разгледат всякакви въпроси в неформална обстановка, сред приятни лица и добър кетъринг. Дори и да не сте блогър, а просто се интересувате от тази тематика сте добре дошъл. Денят нарочно е избран да бъде събота, за да може хората извън София да присъстват на събитието. Елате за да се насладите на многото изненади и на баркамп формата на събитието, което се случва много рядко в България.

  За да участвате е необходима регистрация в уеб-сайта на събитието, намиращ се тук: http://bcamp.info/.

  Там се намира и всяка необходима информация.

  Начален час 10 часа, вход свободен.