• Techcrunch && Red Herring в България

  Започнахме преговори с Майк Бутчър и със Фарли Дювал за конференцията през Април. Макар, че съм повече от убеден, че българските лектори биха направили по-чудесна конференция, все пак една есенция от чужди лектори би била чудесна.

  Ще ви държа в течение на нещата.

 • Да направим нещо интересно за блог-общността

  Днешния ми разговор с Тодор Христов и по-ранната дискусия с Marfuzii ме накараха да се сетя неща, които съм си мислил отдавна. С наближаващата Блог конференция, на която за момента има повече участници от вън от колкото от у нас, се завъртат идеи и предложения.

  Ето за какво става дума. Всеки има блог, всеки е чувал за блог. Някой счита, че доста от блогърите се приемат ‘доста на сериозно’, друг счита, че ‘е липса на интелект’, трети смятат, че ‘може да се пеели много от блог’. Затова, ето и въпроса:

  _ Какво вие бихте искали да се случи на една такава блог-конференция. Какво лектори искате да има, какво да видите, какво да усетите, как си представяте вие идеалното събитие, което да е ПОЛЕЗНО за вас.

  Aко сте били на друго подобно – споделете. Ако сте били на предното – посочете пропуските и добрите страни. С няколко думи …

  … заедно можем повече – нека да го направим.

 • Koй гуру искате да видите в България

  Ако можехте да избирате кой лектор искате да видите за темите на тази конференция – кого бихте избрали? Кого искате да видите и защо. Току виж се е получило.

  Eто и самите теми:

  • Person2Person : Web 2.0 и 3.0 проекти и инвеститори. Срещни се със хора, говори си за бизнес;
  • Person2Privacy : Какви знаем за цифровите права и как да ги браним. Срещни се със хора, говори си за лично пространство;
  • Presence2Presence: Какво е това блог. Срещни се със хора, говори за свобода.
  • Programming2Programming: Уеб технологиите като цяло. Срещни се с програмисти, говори в байтове.
  • Personal e-identity2Personal e-identity: Каква е твоята електронна самоличност? Срещни се с експерти, говори в протоколи.
  • Politics2Politics: Каква е политиката и законите за ИТ сферата сега. Трябва ли да се промени нещи? Срещни се с политици, говори умно.
 • P2P конференция в България – P2P Conference

  Нещо наистина интересно и уникално по замисъл.

  A каква ли дефиниция може да дадем на P2P:

  logo

  Person2Person : Web 2.0 и 3.0 проекти и инвеститори. Срещни се със хора, говори си за бизнес;
  Person2Privacy : Какви знаем за цифровите права и как да ги браним. Срещни се със хора, говори си за лично пространство;
  Presence2Presence: Какво е това блог. Срещни се със хора, говори за свобода.
  Programming2Programming: Уеб технологиите като цяло. Срещни се с програмисти, говори в байтове.
  Personal e-identity2Personal e-identity: Каква е твоята електронна самоличност? Срещни се с експерти, говори в протоколи.
  Politics2Politics: Каква е политиката и законите за ИТ сферата сега. Трябва ли да се промени нещи? Срещни се с политици, говори умно.
  Participation2Participation: Добави свое P2P определение. Срещни се с нас, сподели идеи.

  Ела !